clanek-1
  • U19

  • 20.02.2013

Představujeme: Šimon Hrazdíra, hráč U19

V klubu FK Dukla Praha působí už od žákovských let. Stejně jako Dominik Preisler i on má v klubu staršího bratra, který hraje za juniorku, a se kterým si po dlouhé době opět zahrál v jednom týmu v rámci zimní přípravy.

Kdo tě přivedl k fotbalu? Chtěl jsi vždy být fotbalistou?
K fotbalu mě přivedli rodiče, když mi bylo asi 6 let. Začínal jsem v Realu Královské Vinohrady, kde jsem hrál se staršími kluky, společně s bráchou, v jednom týmu.

Jak ses dostal do Dukly?
Do Dukly jsem přestoupil z Motorletu ve starších žácích. V té době už za Duklu hrál brácha, takže jsem věděl, do čeho jdu a jak to na Dukle funguje.

V nejstarším dorostu jsi už dva roky a tento rok jsi kapitánem. Jaké s tím jsou spojené povinnosti?
Řekl bych, že žádné zvláštní povinnosti s rolí kapitána spojené nejsou. Jde především o to, předávat mladším hráčům zkušenosti, které jsme my získávali minulý rok a komunikovat s trenéry. Ale to je úkolem všech starších hráčů v týmu.

Jaké jsou tvé fotbalové ambice?
Mým nejdůležitějším fotbalovým cílem je, mít radost z fotbalu a pokud bych měl zmínit nějaký konkrétní cíl, tak by to bylo zahrát si juniorskou ligu a pokud se mi to splní, tak budu hledat další cíl.  


Jak se ti pracuje pod vedení trenérů Jardy Hynka a Tomáše Kulvajta?
S trenéry se mi pracuje dobře, protože všechny tréninky mají připravené do posledního detailu a komunikace s nimi je bezproblémová.

Tvůj bratr Štěpán hraje za juniorku a v přípravném utkání jste nastoupili v jedné sestavě. Jaký to byl pocit? Probírali jste to spolu?
Pocit ze zápasu jsem měl stejný jako z každého jiného zápasu, ale s bráchou jsme se samozřejmě po zápase bavili především o rozdílech mezi dorostem a juniorkou.

Jaké máš koníčky mimo fotbal?
Mezi mé koníčky patří všechny možné sporty (lyžování, badminton, kolo, …), také se zajímám o programování, které studuji na gymnáziu. A také si samozřejmě rád zahraji nějaké sportovní hry na počítači.

A škola? Maturuješ letos? 
Ano maturuji, studuji na gymnáziu Arabská na Praze 6, obor programování. 

Chystáš se nějak pokračovat ve studiu?
Ano, chystám se pokračovat ve studiu, ale ještě jsem se definitivně nerozhodl, jakým směrem se bude mé vzdělání ubírat.

Trenér Jaroslav Hynek: „Na  Šimona  je ve všech směrech  spolehnutí.  Již od příchodu z mladšího dorostu patří k základní sestavě a nevzpomínám si, že bych o tom někdy zapochyboval.“