clanek-1
  • Juniorka

  • 16.02.2013

Juniorka vstoupí do jarní sezony s Hradcem Králové

První utkání jara sehraje naše juniorka v Hradci Králové. Začíná v pondělí 18. února od 14,00 hod na UMT Chudonice, Nový Bydžov.

Generálku na jarní část sezóny junioři sehráli s nejstarším dorostem Sparty, kterou porazili 2:1. Vítězně skončila i utkání proti juniorce Hradce Králové a devatenáctce Slovácka. Remízový stav uhráli proti juniorce Plzně a nedařilo se proti Admiře, juniorce Fürthu, a třetiligovým týmům Kladna a Kunic.


Během přípravy naši junioři posílili o útočníka a reprezentanta do jednadvaceti let Petara Kuniče, dále o brazilského hráče Jeana Acostu Soarese, který bude s týmem trénovat půl roku a pokud se během něj prosadí do "A" týmu, bude mu nabídnuta smlouva, a brankaře Karla Malého z "A" dorostu. Naopak s týmem dál nebude pokračovat Mirek Červeňák, který tu byl na testech. Odešli i hráči David Tetour, Tomáš Skála a Pavol Ilko do Kunic, Matěj Hanousek přešel do "A" týmu a Kamil Pták se vrátil na Spartu.

"Spokojenost se zimní přípravou je částečná, protože se nám úplně nevyhýbala zranění. V současné době máme zraněného Petra Podkula, který má zlomené dva prsty, zraněný je i Vladimír Solař a teprve od čtvrtka začal naplno trénovat Jan Juroška. Během přípravy jsme se snažili ve spolupráci s Jardou Hynkem, hodně zapojovat do utkání hráče "A" dorostu, kteří se poměrně osvědčili. Co se výsledků týče, měli jsme dvě výhry, dvě remízy a asi tři prohry. Ze všech utkání jsem asi nespokojený hlavně s třiceti minutami v utkání s Kunicemi, kde jsme obdrželi osm gólů." zhodnotil přípravu trenér Jaroslav Peřina.

Hradec Králové má za sebou v rámci přípravy utkání jak s námi, tak s třetiligovým Převýšovem, který porazil 1:0, vítězství slavil i v utkání s juniory FK Baumitu Jablonec (3:1), remizoval s MFK Chrudim (0:0) a generálku sehrál s brazilským Gremio Barueri, který porazil rozdílem pěti gólů (5:0).

Kromě vítězného přípravného utkání se juniorům s Hradcem Králové dařilo i na podzim, kdy ho na domácím hřišti porazila 3:1. Branky dával Ouedraogo, Mazánek a Milec.

"Letos jsme měli jednu z nejkratších příprav v historii juniorského fotbalu, kterou jsem zažil. Trvala jen šest týdnů. Ale na utkání s Hradcem se těším moc, stejně tak i hráči. V kabině už je cítit takové to podupávání, lehká nervozita a to je dobře. My se budeme snažit prezentovat hlavně stejným herním projevem jako v podzimní části, abychom dělali dobré jméno klubu." dodal Jaroslav Peřina.