clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.09.2010

Dukla míří do Sezimova Ústí. Postoupí v Ondrášovka Cupu?

P R A H A - Cesta do třetího kola Ondrášovka Cupu vede pro přes Sezimovo Ústí. Na jihu Čech se mužstvo z Julisky představí v úterý v 17.00 hodin. Vítěze utkání čeká odměna v podobě střetnutí s prvoligovým Jabloncem.

Spartak si v prvním kole poradil s celkem Pěnčín-Turnov, na jehož hřišti vyhrál 3:0. Ve druhé lize zatím patří nováčkovi soutěže třinácté místo za zisk pěti bodů. Na sestupovou, patnáctou příčku má ale náskok jediného bodu. Jihočeši tak zatím příliš neplní plán, který si dali před sezonou, tedy nehrát jen o záchranu. „Na druhou ligu jsme se připravovali tak, abychom v ní hráli důstojnou roli. Nechceme v ní zůstat jen rok,“ prohlásil sportovní ředitel Martin Svoboda.

„Chceme hrát co nejlépe. Hodláme využít nováčkovského elánu, nasazení, agresivity,“ plánoval trenér Luboš Zákostelský.

Kvůli tomu došlo v létě k velkým změnám v kádru. Spartak měl zájem také o Jakuba Jakubova, jenž v Sezimově Ústí na jaře hostoval. I když gólman Dukly nepřišel, získal trenér Zakostelský z Julisky Macháčka a kromě něho i řadu dalších posil: Šimona z Hradce Králové, Nováka z Českých Budějovic, Čupra ze Sokolova, Nejepsu ze Sparty nebo Javorka ze Slavie.

Sezimovo Ústí může těžit i z úzké spolupráce s prvoligovými Českými Budějovicemi, kterým by měl Spartak pomoci vychovávat mladé hráče a připravovat je na nejvyšší soutěž. „Můžeme připravovat hráče na ligu a bude to oboustranně výhodné,“ řekl Martin Svoboda.

Svou sílu ukázal Spartak v posledním domácím duelu s favorizovanou Karvinou, s níž remizoval 0:0. „Věděl jsem, že to bude těžký soupeř. Domácí tým jsem viděl v utkání s Jihlavou, kterou prakticky nepustil do žádné šance. V tom utkání na mě udělal velký dojem. Hrál jednoduše, s obrovským důrazem v pokutovém území, dobře zahrával standardní situace,“ řekl po utkání Jiří Balcárek, kouč Karviné.

Vítěz utkání se ve 3. kole Ondrášovka Cupu střetne s Jabloncem. Uvidí fanoušci na Julisce jednoho z prvoligových favoritů? Rozhodne se v úterý. Utkání začíná v 17.00 hodin.


Poslední utkání Sezimova Ústí

Spartak MAS Sezimovo Ústí – MFK OKD Karviná 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: 2:1. Diváků: 680.

Sezimovo Ústí: Doležal - Rožboud, Nesvadba, Macháček, Čupr - Kočí (75. Barteska), Cíferský, Jasanský - Horka (62. Vaněček), Simr - Mach.
Karviná: Kafka - Jursa, Homola, Mihálik, Tchuř - Gonda (73. Slončík), M. Pavlík, Motyčka (86. T. Zápotoka), Knötig - Ficek - Mišinský.