clanek-1
  • Rozhovory

  • 29.08.2010

Jan Vorel: Musíme ukázat, že na Žižkově to byl jenom výpadek

P R A H A - Poprvé v sezoně odcházeli fotbalisté Dukly do kabin se sklopenou hlavou. Prohráli totiž na Žižkově 1:2. „Výsledkem i předvedenou hrou jsme trošičku zklamali sami sebe. Zápas jsme nezvládli,“ říká Jan Vorel.

Kde vidíš příčiny porážky?
Paradoxně nám trošičku ublížilo, že jsme dali brzy gól a začali jsme hrát jenom na výsledek. To se nám vymstilo. Nebyli jsme aktivní dopředu, měli jsme problémy s rozehrávkou, špatně jsme zakládali útoky a vepředu jsme nepodrželi balón. Celkový dojem z toho zápasu je spíš negativní. Na druhou stranu je potřeba říct, že Viktorka hrála velice dobře takticky a měla výborně přečtenou naši hru.

Je odehraných pět kol. Jak hodnotíš vstup do sezony?
Po dojmem poslední prohry by se dalo říct, že to není úplně to, co jsme si představovali. Na druhou stranu: kdyby nám někdo před začátkem soutěže řekl, že budeme mít po pěti kolech deset bodů, tak bychom to asi brali. Hráli jsme s těžkými soupeři, bohužel je na tom hodnocení kaňka ze Žižkova. Kdybychom udělali ještě bod, bylo by to úplně super.

Když se teď podíváš na tabulku, je v ní někdo, kdo tě překvapil?
Určitě Sparta B a Vlašim, tyhle týmy nepřekvapily jenom mě. Sparťanské béčko se loni zachraňovalo, pak obměnilo kádr, který je teď plný mladých kluků. Vlašim, to je také velké překvapení. Loni byla nováčkem, ale druhá sezona je daleko náročnější, s čímž se dokázala vypořádat. Má konsolidovaný mančaft a daří se jí.

Dukla zatím dostala čtyři góly. To je kromě Vlašimi a Žižkova nejméně ze všech druholigových účastníků. Panuje tedy s defenzivní činností spokojenost?
Když si promítnu ty góly: s Jihlavou z rohu, to byl svým způsobem laciný gól. V Karviné takový polovlastňák, ta střela šla vedle, než jsme si ji dali sami do brány. A obě branky na Žižkově byly také laciné. V přípravě jsme zapracovali na tom, abychom dostávali méně gólů. Počítá se, že nějaké góly budeme dostávat na úkor naší ofenzivní a aktivní hry. Kdybychom dostali o gól méně, byl bych spokojený. Ty čtyři góly, to je takový průměr.

Dukla má v týmu hodně mladých hráčů. Jak těžké je plnit úlohu zkušeného hráče?
Nemám srovnání. Všude, kde jsem by dřív, byli starší hráči. Ale není to nic složitého, protože kluci makají dobře. Všichni vědí, čeho chceme dosáhnout a jaký fotbal chceme předvádět. V tomhle žádný problém není, nikoho usměrňovat nemusím.

Co čekáš od zápasu s Mostem?
Mají zpátky trenéra Aňona a obměnili i mančaft. Asi mají slušnou defenzivu s hlubokým blokem a rychlým přechodem do útoku. Nečeká nás žádný lehký soupeř, ale my musíme zvednout hlavu a rehabilitovat se lepším výkonem, abychom ukázali, že na Žižkově to byl jenom výpadek.