clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.08.2010

Luboš Kozel: Přál bych si, abychom se opět dokázali prosadit naším způsobem hry

P R A H A - Žižkovské fotbalisty viděl trenér Luboš Kozel v posledních dvou zápasech. V neděli sledoval, jak Viktoria vítězí na Kladně a získává třetí výhru v řadě. Jak zastavit vítěznou sérii našeho nedělního soupeře?

Žižkov řekl, že letos nemá postupové ambice. Po třech výhrách to ale tak nevypadá, že?
Nevím, co řekli, ale je pravda, že kádr hodně obměnili. Kostra, která tam byla, tak odešla. Nové mužstvo skládali až do poslední chvíle a vypadá to, že se jim to povedlo.

Jak jste řekl: mužstvo hodně obměnili. Může být tedy pro Duklu výhoda, že se s Viktorií střetne už v pátém kole, kdy ještě nemusí být tolik sehraná?
Jak se ukázalo, tak zřejmě už sehraní jsou. Viděl jsem je teď na Kladně a předtím v domácím zápase s Varnsdorfem. I když je v základní sestavě asi deset nových jmen, tak myslím, že oproti jaru je vidět jasný pokrok v organizaci hry.

Trenér Martin Pulpit je znám svým obdivem k italské kopané a také k organizované hře. Tohle bude tedy styl, jakým se bude Žižkov prezentovat?
Kladou velký důraz na defenzivu. Ani v jednom z těch zápasů, které vyhráli, nediktovali tempo hry. Hrají spíš ze zajištěné obrany a na rychlý přechod dopředu a zatím jim to přináší úspěch.

Myslíte, že takhle bude vypadat i nedělní zápas? Že Žižkov bude čekat na to, co předvede Dukla?
Myslím, že na tom to mají založené. Klidně nás nechají hrát a budou spoléhat na rychlý přechod do útoku a na standardní situace.

Žižkovský útočník Miroslav Markovič se trefil už ve třech zápasech po sobě a v tabulce střelců ztrácí jen jeden gól na Daniho Chigoua. Bude pro obranu Dukly velkým nebezpečím?
Určitě. Teď má takové období, kdy dokáže své šance proměnit. Poslední zápasy odpracoval velmi dobře a bude pro nás velice nebezpečný.

Bude to pražské derby. Je pro vás kvůli tomu zápas zajímavější, nebo to takhle vůbec neberete?
Zajímavější je kvůli tomu hlavně pro veřejnost. Střetnou se dvě mužstva z Prahy, dvě mužstva ze špičky tabulky, takže by zápas mohl mít dobrou atmosféru. Pro nás je to dobrá konfrontace a přál bych si, abychom se opět dokázali prosadit naším způsobem hry a po utkání byli spokojení.