clanek-1
  • Rozhovory

  • 25.01.2013

Tomáš Berger: Na Kypru nás čekají silní soupeři

Je mu sice jen 27 let, ale v mužstvu Dukly patří k pamětníkům – s klubem hrál před několika lety pražský přebor a nyní je oporou prvoligového mužstva. Jak sám přiznává, tehdy ho ani nenapadlo, že by si s Duklou mohl zahrát Gambrinus ligu. Nejen o tomto tématu se zmiňuje Tomáš Berger ve svém rozhovoru pro klubový web.

Jaký byl vstup do přípravy? FTVS testy nepatří mezi nejoblíbenější...
Nepatří a nemám je moc rád. Na rozdíl od ostatních běhám s maskou, která mi tentokrát i spadla, takže letos to nedopadlo nejlépe. Ale jinak je to každý půlrok téměř stejné.

Účastníte se Tipsport ligy, jak se ti tahle soutěž líbí? Soupeři, hřiště…?
Co se týče soupeřů, tak ti jsou kvalitní…Horší je to hřiště v Berouně. Jak zmrzne, tak to není úplně ideální terén. To dnešní Juliska je proti tomu mnohnásobně lepší.

V tzv. zápase útěchy vás čeká Liberec, máte do tohoto utkání nějaké ambice, nebo jde spíš o cvičný zápas?
Za ničím se hnát nebudeme, samozřejmě vyhrát bude příjemné, ale bude to spíš bráno jako jedno z přípravných utkání, kde na výsledku příliš nesejde.

Za týden odlétáte na Kypr. Loni jsi tam byl s Plzní, mají se kluci na co těšit?
No, loni když jsme tam s Plzní přijeli, tak hned první den bylo hrozně ošklivo, takže zas tak dobře to nezačalo, ale pak se udělalo líp a to už šlo. Takže si myslím, že nás čeká příjemné prostředí a hlavně kvalitní podmínky pro trénink.

Na kterého soupeře se nejvíce těšíš?
Hrajeme mj. s ruským a polským mužstvem  a to jsou vždycky super zápasy (smích). Tyhle zápasy jsou vždy takové vyhrocené... Ale vážně, Rostov a Levski budou velice silní soupeři, určitě nás dobře připraví na jarní část Gambrinus ligy. Takže svůj účel tato utkání splní.

Soustředění trvá 10 dní, co děláte v době volna? Nevzniká tam trošku ponorka?
Já snad takhle dlouho ještě nikdy nebyl nebo si to aspoň nepamatuji. Ale jinak většinou hrajeme karty, hodně kluků má playstation a pak sledujeme hodně filmy.  Jinak spíš odpočíváme. Máme dobrou partu, takže ponorka určitě nehrozí. 

V Dukle jsi už od jejího novodobého počátku, napadlo tě, že to dotáhne až tak daleko a ty společně s ní?
To je pravda, tehdy jsme hráli pražský přebor a z toho by to Dukla nikdy nevykopala, takže tehdy mě to v žádném případě nenapadlo. Ale jsem rád, že nám pan Hájek přenechal licenci a pomohl tak k jejímu obrození.