clanek-1
  • Rozhovory

  • 16.08.2010

Vojtěch Přeučil: Vždy chci pomoci týmu k dobrému výsledku

P R A H A - Čím dál tím víc o sobě dává vědět Vojtěch Přeučil. Talentovaný záložník se v zimě připojil k A-mužstvu a teď sbírá první druholigové starty. „Je to pro mě velká zkušenost,“ říká devatenáctiletý záložník.

V Karviné jsi nastoupil v 68. minutě. Co bylo tvým úkolem? Měl jsem dát gól a pokusit se rozhodnout zápas.

To se Dukle málem podařilo v poslední minutě, že? Přetažený centr málem zapadl k zadní tyči. Gólman to jen s obtížemi vyndal.

Máš za sebou první druholigové starty za A mužstvo. Jak je hodnotíš? Určitě je to pro mě velká zkušenost. Doufám, že to tak půjde dál.

Co tě kromě fotbalu baví? Poslouchám muziku, to je asi můj největší koníček. Dá se říct, že poslouchám všechny styly, ale nejvíc asi hip hop. Co se sportů týče, tak mě baví tenis a basketbal.

A co studium? Už jsem dostudoval loni. Naštěstí (s úsměvem). Chodil jsem na obchodní akademii.

Do Dukly jsi přestoupil ze Slavie. S jakými fotbalovými cíly jsi na Julisku přišel? Prosadit se do A týmu, vytvořit si nějakou pozici, ideálně v základní sestavě. Vždy chci pomoci týmu k dobrému výsledku.

A jaké jsou tvé osobní fotbalové sny? Zahrát si v zahraničí.

A máš nějakou vysněnou soutěž nebo vysněný tým? Jsem fanoušek Manchesteru United a celé anglické ligy, vždyť je nejlepší na světě. Taky španělská liga se mi líbí. Prostě bych si rád zkusil zahraničí.

Už jsi měl možnost vyzkoušet nějakou zahraniční akademii? Byl jsem blízko k akademiím v Itálii a v Německu, odkud si kluby vybírají hráče, ale vinou zranění mi tato šance unikla, takže jsem neodcestoval.