clanek-1
  • Rozhovory

  • 09.01.2013

Jakub Sklenář: Gambrinus liga je pro mě velkým lákadlem

Jakub Sklenář odehrál podzimní část sezony na hostování ve druholigových Pardubicích a pomohl mužstvu k překvapivému šestému místu v tabulce. Jak hodnotí své působení v pardubickém mužstvu, s jakými cíli vstupuje do zimní přípravy Dukly nebo jak pokračuje jeho studium na vysoké škole, se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Jakube, jak hodnotíš své podzimní působení v Pardubicích? 
Hodnotím to jako zkušenost do další kariéry, je to půlrok ve druhé lize, takže to hodnotím pozitivně. Těch zápasů jsem mohl odehrát i víc, což mě mrzí, ale i tak mi to určitě něco dalo a hodnotím to jako dobrou zkušenost.



Pardubice jsou po polovině soutěže na 6. místě. Byly takové ambice před vstupem do sezony nebo je toto umístění spíše překvapením?
To asi nikdo z Pardubic nečekal, že bychom se mohli umístit tak vysoko.  Šesté místo bylo určitě milým překvapením pro nás, co jsme tam ten půlrok odehráli. Ale musím říct, že to není náhoda. V Pardubicích jsme hráli dobrý fotbal, který se líbil i fanouškům a doufám, že v tom budou kluci pokračovat i na jaře.

Dá se druhá liga srovnat s Gambrinus ligou  - ať už se jedná o zázemí klubů, stadiony či sportovní výkonnost?
Tak já jsem toho v Gambrinus lize tolik neodehrál, takže zatím nemůžu moc porovnávat tu sportovní část a kvalitu soutěží. Ale ve stadionech a zázemí asi bude výraznější rozdíl. 

Nyní jsi nastoupil do zimní přípravy s Duklou. S jakými cíli do ní vstupuješ?
Do přípravy vstupuji samozřejmě s tím, že bych tu rád zůstal a aby se mnou mohl dál trenér počítat. Každý hráč by měl chtít hrát první ligu a měl by mít ty nejvyšší cíle.

Měl jsi nějaký pohovor s trenérem Kozlem o své pozici v týmu?
Zatím jsem mluvil s trenérem pouze o tom, že nastoupím do zimní přípravy společně s „A“ týmem a po přípravě se uvidí, co bude dál. Zda tady zůstanu nebo zda se poohlídneme po dalším hostování.  Takže jsme se zatím bavili pouze na téhle úrovni.

Jaké jsou Tvé hlavní ambice směrem k jarní části – pravidelně hrát např. druhou ligu nebo zůstat v kádru „A“ týmu Dukly Praha a počkat si na šanci?
To je poměrně složitá otázka. Rád bych zůstal tady na Dukle a zkusil se porvat o šanci, protože pro mě osobně je první liga velkým lákadlem.  Budu tedy doufat, že šanci dostanu a pak už bude záležet jen na mně, jestli ji využiji nebo ne.

Jakube, patříš taky mezi málo profesionálních sportovců, kteří zároveň studují vysokou školu (Jakub Sklenář studuje provozně ekonomickou fakultu na ČZU)  . Jak náročné je skloubit školu s fotbalovou kariérou?  
Časově se to určitě dá nějak zařídit, hodně záleží na osobních pohovorech s profesory a na ústní domluvě.  Určitě je na tom nejhorší to donucení – otevřít třeba po tréninku tu knížku a učit se, což mi dělá někdy značné problémy (smích). Ale myslím, že se to skloubit dá, ale není to nic jednoduchého. Zatím jsem ve druhém ročníku a uvidíme, jak to bude dál pokračovat. Každopádně fotbal beru jako prioritu, ale dostudování školy je pro mě neméně důležité.