clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 13.08.2010

V Karviné se střetnou neporažené celky

P R A H A - Souboj neporažených týmů se odehraje v neděli na stadionu v Karviné, kam míří fotbalisté Dukly. Oba celky mají po dvou kolech šest bodů, dá se tedy hovořit o druholigovém šlágru. „Bude se hrát o první místo v tabulce, takže utkání bude mít náboj,“ řekl pro karvinský web Karel Kula, asistent hlavního trenéra Jiřího Balcárka.

V prvním kole Karvinští rozstříleli Most 4:0, ve druhém kole si přivezli tři body z Hlučína, kde vyhráli 3:1. K výhrám hodně pomohli tři góly kanonýra Vladimíra Mišinského a dva zásahy Vladana Milosavljeva. „Máme za sebou teprve dva zápasy. V každém utkání ale chceme střílet co nejvíce gólů, aby nás to bavilo. A hlavně chceme hrát pro lidi,“ říká Mišinský.

„Daří se nám střelecky, což je jenom dobře, protože v přípravě tomu bylo naopak. Je vidět, že si tým začíná věřit. Příkladem je Vladimír Mišinský, který se rozstřílel a má na svém kontě již tři branky. Právě jeho poslední gól, kdy si položil gólmana, ukazuje, že mu vzrostlo sebevědomí,“ dodal Kula.

V létě se celek MFK OKD Karviná posílil o čtyři hráče. Nejznámějším nováčkem v týmu je zřejmě obránce Daniel Tchuř, jenž přišel z ostravského Baníku. Dalšími posilami jsou Martin Motyčka, kterého Karviná získala z Vítkovic, záložník Michal Gonda ze Slovácka a bek Roman Mihalík ze slovenské Senice.

Nad těmi všemi ale ční jiná persona: Radek Slončík. Sedmatřicetiletý záložník, jenž má na kontě 256 ligových startů. „Na druhou ligu má výjimečnou kvalitu, hlavně do ofenzivy,“ říká Luboš Kozel, kouč Dukly.

A co říct o Karviné? „Řadím ji mezi největší favority druhé ligy. Dobře hráli už na jaře, kdy ještě neměli v sestavě Radka Slončíka. V létě získali nové hráče, kteří jejich kvalitu ještě zvedli. To je třeba levý bek Tchuř, další hráč s řadou ligových zkušeností. Do ofenzivy je to velice nebezpečné mužstvo, navíc hrají doma. Ale my jsme si ukázali, že jsme schopní hrát s každým, takže ani do Karviné nejedeme s poraženeckou náladou a budeme se snažit uhrát dobrý výsledek. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát,“ říká trenér Luboš Kozel.

Jarní utkání v Karviné skončilo remízou, kdy se domácí sice dostali do vedení, ale Dukle se podařilo vyrovnat, když se trefil Chigou. Jak si povede mužstvo z Julisky na karvinském Městském stadionu tentokrát? Zápas začíná v neděli v 16.00 hodin.

Poslední vzájemné střetnutí

MFK OKD Karviná – FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 44. Mišinský - 67. Chigou. ŽK: Staš, Suchý - Malý, Mikula. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Gallo. Diváků: 1 357.

MFK OKD Karviná: Kafka – Hoffmann, Suchý, Buryán, Staš – Ciku, Pavlík, Ficek, Milosavljev (75. Tchami) – Opic, Mišinský.
FK Dukla Praha: Svoboda – Mikula, Vorel, Šmíd, Mičic – Šiml, Gedeon, Malý (85. Hanousek) – Svatonský (62. Berger), Kulvajt (62. Chigou), Vrána.

Poslední utkání Karviné

FC Hlučín - MFK OKD Karviná 1:3

Branky: 46. Hošek - 6. Mišinský, 8. Milosavljev, 51. Motyčka. ŽK: Mareš, Bartošák, Nuc, Hrtánek - Mišinský, Mihalík. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Paták. Diváků: 980.

MFK OKD Karviná: Kafka - Hoffmann, Mihalík, Štajer, Tchuř - Gonda (52. Ficek), Pavlík, Motyčka, Slončík (63. Ciku), Milosavljev - Mišinský (88. Gottwald).