clanek-1
  • A-tým

  • 04.01.2013

A tým zahájil zimní přípravu testy na FTVS

Čtvrtečním dnem zahájil A tým zimní přípravu. Na Fakultě tělesné výchovy a sportu podstoupili hráči ve čtvrtek a v pátek zátěžové testy. Při té příležitosti jsme se trenéra Luboše Kozla zeptali na nové tváře v týmu.

Ve čtvrtek se sešla ve dvě hodiny odpoledne první „mladší“ část týmu, aby absolvovala zátěžové testy. Nechyběli v něm ani nováčci z řad juniorky, kunické farmy Dukly Praha či navrátilců z hostování. V pátek dopoledne pak tato půlka zahájila tréninkovou činnost na Julisce a starší část týmu absolvovala odpoledne stejné zátěžové testy. Zde byli přítomni hlavně hráči základní sestavy. 



Začneme tradiční otázkou. Kdo všechno nastoupí do zimní přípravy?
Do přípravy by měli jít všichni hráči, kteří tu byli plus hráči navrátivší se z hostování, což jsou Tomáš Pospíšil z Mostu a Jakub Sklenář z Pardubic. Dále hráči z Kunic Pavel Radoš, Tomáš Tenkl a Michal Hell. A hráči z juniorky Matěj Hanousek a Michal Jeřábek.

Co se týče hráčů z juniorky, mají šanci se uplatnit v A týmu?
My si myslíme, že pro to potenciál mají. Jednou už za áčko hráli. Hanousek to svou výkonností prokazuje už dlouhodobě a samotný přechod je u něj dlouhodoběji připravovaný. Takže věřím, že si o stálé místo v kádru řekne. A u Jeřábka půjde o první vstup do tréninkového procesu. Dostane možnost si osahat co A tým obnáší. Počítáme s tím, že se na jarní část sezóny ještě vrátí hrát do juniorky, ale minimálně měsíc tu s námi trénovat bude.

Stejně na tom byl i v podzimní části Ismael Ouedraogo, je možné říct, že se již adaptoval a uvidíme ho na jaře častěji v A týmu?
Ismael udělal veliký pokrok. Jaro měl ještě takové rozházené, protože musel vycestovat kvůli vyřizování víz, a z toho důvodu s námi šel do přípravy až v létě. Tam prokázal svou výkonnost, která ho udržela v kádru a během podzimu dostal šanci vesměs v pohárových utkáních, kterou využil. Ke konci podzimu už chodil hrát pravidelně třetí ligu do Kunic, kde nehrál špatně, takže doufáme, že tak bude pokračovat, a že si o působení v áčku bude říkat čím dál víc.

Plánujete během přípravy nějaké posily?
To přinese až čas. My máme kádr ustálený a už před Vánoci jsem říkal, že změn tolik nebude. Jedna či dvě změny budou možná vynucené tím, že některým hráčům v lednu skončí smlouva a nemuseli by podepsat novou. To bychom pak museli hledat.

Loni bylo zimní soustředění narušeno počasím, letos míříte na Kypr, co od něj očekáváš?
Tak v Itálii nám to moc nevyšlo, když tam po dvaceti letech napadl sníh, který nám celé soustředění zkomplikoval. Ale paradoxně se nám vstup do jara povedl. Na Kypru jsem byl dvakrát s Libercem, takže víme, jaké tam jsou podmínky. A vzhledem k tomu, že my tu v tomto období nemáme moc možnost chodit na přírodní trávu, tak jsem za to rád a doufám, že odehrajeme i čtyři kvalitní zápasy se soupeři, s kterými se moc nepotkáváme a že nám to pomůže dobře se připravit na jaro.