clanek-1
  • U19

  • 12.12.2012

Jarda Hynek: Jsem potěšen, jak se kluci během podzimu srovnali

Trenér nejstaršího dorosteneckého týmu a zároveň šéftrenér mládeže. Jeho tým po podzimní části sezóny je na 6. místě v tabulce. V rozhovoru se zmiňuje o podzimu, přesunu na Strahov či zimní přípravě.

Po podzimní části sezóny jste na 6. místě. Posledních osm kol jste neprohráli,  jak jsi s podzimem spokojený?
Jsem potěšen z toho, jak se kluci během podzimu srovnali a neustále zlepšovali individuální výkonnost směrem k týmovému duchu. Hodně pracovali a přineslo to ovoce ve formě velmi pestré a gólově úspěšné hry. Vstřelili jsme pěknou porci branek, ale také oproti loňskému podzimu, také dost dostali. Toto chceme zlepšit. Silně útočit a k tomu dobře bránit. 

Stejně jako A-tým jste se přemístili na Strahov, je to dobré zázemí?
Vše má svá pozitiva i negativa.  Časově je to pro kluky náročnější, protože na Opatově, kde jsme trénovali a ještě částečně trénujeme, byli po tréninku hned na metru a doma. Ze Strahova mají ještě jeden spoj navíc. Ale to je asi jen jedno mírné negativum. Ostatní je výhradně pozitivní. Trénink na přírodní trávě, tak jak nám ji připravují na stadionu Přátelství, je balzám na nohy. Vše je perfektně připraveno k tréninku, k utkání i regeneraci. Snažíme se přistupovat s úctou k celému areálu, aby vzájemná spolupráce vydržela co nejdéle. Chci touto cestou poděkovat jak vedení klubu, tak ČSTV, že nám takové podmínky umožnila. 

Jsi šéftrenérem mládeže, je něco, s čím jsi v této polovině sezóny nebyl spokojený, co bys zlepšil a naopak, co tě potěšilo?
Vždy je co zlepšovat. Za sebe chci zlepšit přítomnost na trénincích mladších kategorií. A to ať svou přítomností na jejich trénincích anebo vytvářet společné tréninky tak, abychom mohli s trenéry více propojovat koncepci všech mládežnických týmů. Chci mít přehled o chování hráčů v tréninku i zápasech. To je můj, náš dlouhodobější cíl. Zatím hledáme jak vše uvést do procesu vzhledem k velké migraci za prostory a rozdílným mikrocyklům U21 až U16.

Co mě těší je hernost naších týmů.  Mladší kategorie se svou hrou v soutěžích prezentují zase o něco lépe než loni, takže tam vidím posun. Ve starších kategoriích U18+U19 jsme déle než předchozí sezony hledali sladění obou ročníků a to se podepsalo i na herním projevu. Postupně jsme však vše zvládli a kluci ve druhé polovině podzimu předváděli velmi gólovou hru. 

Myslím, že velmi pozitivně vyzněl start Juniorské ligy. Naši kluci v ní zahráli několik velmi kvalitních utkání, dali poměrně dost branek a v těch dalších zápasech nabrali cenné zkušenosti do další práce, jak se posouvat na svůj fotbalový vrchol. 

Tuto další etapu hezky nabírají kluci z mládeže na naší farmě. Tomáš Tenkl, Pavel Radoš a Radim Jíra jsou základními kameny sestavy trenéra Haška a vedle hráčů z A-týmu a zkušených domácích hráčů jí velmi pomohli k čelu ČFL. Myslím, že toto by mělo těšit nás všechny. Tímto naplňujeme naši cestu.

Jak bude vypadat program mládeže v zimním období? Plánuje některá kategorie turnaj jako loni U17 na Meteoru nebo U18 na Aritmě?
Všechny týmy začnou svá zimní působení na horách různě dlouhými teambuildingovými pobyty. Stejně jako v předchozích letech chceme, aby si kluci spontánně užili hor a až poté se budeme věnovat fotbalu. V létě, když je prostoru málo, tak se snažíme dát vše na hřiště, ale v zimě si jedeme pohrát:) na hory. Následně se rozjede zápasový a tréninkový kolotoč. Turnaje se zúčastní jen tým U17. Nastoupí stejně jako loni v ZT na Meteoru (Štěpničná). Týmy U16, 18,19 a U21 si domluvily sólo nebo dvoj zápasy. Domácí zápasy budou hrát na hřišti Mikulova. Celkový program je již sestaven a bude určitě včas umístěn na klubový web.