clanek-1
  • A-tým

  • 07.12.2012

A tým se s podzimem rozloučil hokejem

Poslední tréninkový den strávilo celé A-mužstvo na ledě zimního stadionu Hvězda v Praze 6 – Dejvicích. Po výhře 8:4 týmu starších odešli všichni spokojeně na dovolenou. Z klubových akcí je čeká do konce roku už jen zítřejší Vánoční večírek.

Pátek 8:00 a do kabiny zimního stadionu Hvězda vstupuje první hráč, za sebou táhne nezvykle velkou tašku. Přeci jen je hokejová výzbroj poněkud objemnější. Většina hráčů si ji půjčovala u známých, ale nebylo to vždy lehké, jelikož se v tomto období dost využívá. „Se sháněním výzbroje jsem měl problém, jde těžko sehnat někoho, kdo by ji zrovna nepotřeboval,“ uvedl Jan Pázler. Ale našli se i tací, kteří hokej hrají častěji, a tak ji mají doma, jako třeba fanoušek Jaromíra Jágra Pavel Hašek. „Jak jsou zamrzlé rybníky, tak jdeme hrát. Vždy když skončí podzimní část sezony, tak se na hokej těším.“ řekl. Hokej si občas zahraje i největší rváč utkání často napasovaný na mantinelech Vojtěch Engelmann. „Když zamrzne rybník, tak si s klukama zahrajeme, ale moc se k tomu nedostanu. Poslední roky chodím spíš jen bruslit,“ dodal. Do utkání nastoupil tým starších proti týmu mladších. V týmu starších se objevil i bývalý reprezentant a hráč Sparty, který chvíli nastupoval i v dresu Dukly Jiří Novotný, dále Luděk Zelenka, střelec 92 gólů v první lize a reprezentant Michal Kolomazník. Utkání nakonec s přehledem vyhrál tým starších v poměru 8:4. A co bylo ve srovnání s fotbalem asi nejtěžší?

„Jednoznačně ta rychlost a práce s hokejkou. Přeci jen u toho fotbalu těma rukama neděláme tolik, takže nám to moc nejde,“ nechal se slyšet Vojtěch Přeučil, střelec třech gólů.
„Těžší je to hlavně v tom, že běháme v bruslích, což je náročný,“ dodal s úsměvem Vojtěch Engelmann.

A jak to všechno viděl trenér Jan Suchopárek?

„My jsme tu byli dnes jako pozorovatelé, takže celou hru měli kluci v režii sami. Hlavní taktika byla nezranit se. A pokud bych měl hodnotit jejich výkon, tak Jirka Novotný a Tomáš Obermajer, jsou jednoznačně nejlepší. Z hráčů bych pak řekl Pepu Marka, ale všichni zaslouží můj obdiv, protože já bruslit moc neumím, takže z tohohle pohledu, jsou pro mě všichni vynikající.“