clanek-1
  • Klub

  • 29.11.2012

Duklu navštívila delegace z Libanonu

Od čtvrtečního poledne do sobotní noci hostila Dukla delegaci fotbalové akademie Atletico S. C. z Libanonu. Pánové Robert Paoli (prezident) a Rene Matta (viceprezident) navštívili náš klub v rámci rozvoje partnerství mezi mládežnickými akademiemi a absolvovali u nás velice bohatý program, kde viděli aktivní průřez činností všech kategorií Dukly.

Robert Paoli a Rene Matta jsou významní a velmi aktivní v libanonském sportu, fotbalu a podnikání. Vše podtrhuje jejich sportovní minulost i přítomnost. Robert jako mladý hrával basketbal na reprezentační úrovni a synové obou pánů mají úspěchy na reprezentační a evropské úrovni také, ale již fotbalové. Jejich zapálenost, zkušenost a přehled v mládežnickém fotbalu je velice inspirativní a podnětný pro další vzájemnou spolupráci. 

Během čtvrtečního dne, hned po příletu, ubytování v Hotelu Crowne Plaza na Podbabě a obědě, navštívili skupinový trénink U15 vedený sportovním ředitelem Günterem Bittengelem. Večer navštívili utkání poháru Evropské ligy mezi Spartou a Lyonem, se kterým mají také komunikační sympatie.
Páteční dopoledne bylo ve znamení prohlídky hlavního města Prahy a návštěvy halového tréninku kategorie U13 Na Hanspaulce. Na co se také velice těšili, bylo zhlédnutí utkání proti úřadujícímu mistrovi Gambrinus ligy FC Slovanu Liberec, kde se také poprvé setkali s generálním manažerem Michalem Prokešem. Po skončení utkání byla na programu společná večeře v restauraci „Na Kulaťáku“ s dalšími představiteli klubu z řad mládežnických trenérů. Tam se živě diskutovalo o vzájemném pohledu na mládežnický fotbal a filosofii obou klubů. 
Poslední sobotní den byl také nabitý. Dopoledne oba hosté navštívili v hale na Jižním Městě letos již třetí zimní turnaj FK Dukly Praha pro ročník 2005. Odtud pokračovali na přátelská utkání kategorie U17 a U16 proti Sigmě Olomouc, která se odehrála na UMT ZŠ Mikulova. Všechny dojmy z bohatého programu se prodiskutovali na společném obědě, kde se všichni shodli na tom, že filosofie obou akademií je v mnoha bodech stejně naladěna, a že náš klub návštěvu opětuje. Poté již následoval odjezd na letiště a cesta domů.

Na koho jistě nesmíme zapomenout je Feras Ali, který celou schůzku zprostředkoval a zabezpečil v rodném jazyce. Společně s Petrem Studénkou – manažerem mládeže tak vytvářel jazykový, informační a pohybový servis po celou dobu návštěvy. Díky tomu mělo vše příjemný ráz s vizí dalšího setkání a propojení. 


Na fotografii zleva: Petr Studenka, Feras Ali, Robert Paoli, Rene Matta.