clanek-1
  • Juniorka

  • 27.11.2012

Jaroslav Peřina: Úroveň Juniorské ligy mě velmi mile překvapila

V podzimní části prvního ročníku Juniorské ligy obsadili jeho svěřenci 10. místo v tabulce. S její kvalitou je spokojen. Do konce roku čekají jeho tým FTVS testy a halový turnaj v Altheimu. V zimní přípravě odehrají PU s Kladnem, Kunicemi, Admirou a německým Spvvg Fürth.

Jak bys zhodnotil uplynulou polovinu sezóny?
Vstupovali jsme do soutěže plní očekávání a zároveň jsme nevěděli, co od nové soutěže očekávat. Musím ale říci, že mě úroveň soutěže velmi mile překvapila, utkání měla spád a kvalitu a z tohoto pohledu jsem opravdu nadšen. Musím se přiznat, že nebýt posledních čtyř kol, byl bych maximálně spokojen i s našimi výkony. Povedl se nám vstup do soutěže, pak jsme sice 4 utkání za sebou prohráli, ale myslím, že nám to spíše prospělo, začali jsme ještě lépe pracovat do ofenzivy a zaslouženě nás to pak několik kol odměňovalo. Bohužel přišla poslední 4 kola a v nich jsme inkasovali neuvěřitelných 14 branek. To nám kazí dojem z podzimní části soutěže. 

Poslední dvě utkání se výsledkově úplně nepodařila, čím to bylo?
Debakl na Slovácku měl několik příčin. Zaprvé jsme hráli poprvé před TV kamerami, za druhé jsme hráli poprvé pod umělým osvětlením, za třetí jsme soupeři výhru strašně moc usnadnili hned v úvodu utkání individuální chybou a za čtvrté jsme nedokázali vstřelit branku. Myslím, že i kvalita soupeře byla nad naše současné možnosti a hlavně domácí hráli kvalitně především do útoku a každou svou příležitost dokázali využít. V posledním utkání se Slavií jsme nedokázali naplnit náš taktický záměr a soupeře jsme v podstatě vysvobodili nesmyslnou penaltou a pustili ho do vedení. Máme velký problém v utkáních na hřištích soupeřů, kde je naše bilance tristní. 

Co je pravdy na tom, že je všem zakázáno se připravovat na soupeře z důvodů neodbočení od vámi prosazované hry? 
Pravda to je, ale trochu v nadneseném slova smyslu. Jednoho dne jsem si chtěl natočit soupeře ještě v divizi a na to mi bylo řečeno, abychom se soustředili na svou hru a zaměřili se na náš herní projev. Od té doby říkám v nadsázce, že mám zakázané sledovat soupeře. Na druhou stranu je třeba říci, že je to správná myšlenka, a že celou podzimní část jsme se opravdu věnovali jen sami sobě a je to ku prospěchu věci. 

Jaký program máte do konce tohoto roku?
Po konci soutěže normálně pokračujeme v tréninkovém procesu, někteří hráči řeší školu, ale trénujeme stále stejně, na konci tohoto týdne máme testy na FTVS. Hráči dostanou dovolenou od 11. prosince a od 26. prosince mají připraven individuální tréninkový plán. 28. prosince se zúčastníme tradičního halového turnaje v rakouském Altheimu, kam jezdíme již několik let. Letos je to jubilejní 10. ročník v trochu nezvyklém termínu, ale bude to příjemné zpestření vánočních svátků. 

Kdy začnete s trénováním v novém roce, čeká vás nějaký turnaj?
S tréninkem začneme hned 2. ledna odjezdem na soustředění do Bedřichova, kde budeme zahajovat zimní přípravu, která pro nás bude nezvykle krátká, protože již 18. února 2013 bychom měli hrát první mistrovské utkání jarní části juniorské soutěže. Během této krátké přestávky budeme hrát pouze přípravná utkání s týmy třetí ligy (Kladno, Kunice), s vedoucím týmem divize A Admirou. Zajedeme si i k německým sousedům, kde odehrajeme utkání s týmem U19 Spvvg Fürth. 

V kádru máš Patrika Svobodu, který je členem reprezentace do U19, jak se mu tam daří?
Patrik se s námi svědomitě připravuje, byl v nominaci U19 na první část kvalifikace, ale větší prostor k realizaci nedostal. Ale bere to sportovně, snaží se na sobě dál pracovat, aby trenéry přesvědčil, že do kádru reprezentační U19 patří. 

Očekáváš v zimní přípravě nějaké změny v kádru?
Ano, očekávám. Jsme již s Lubošem Kozlem domluveni na tom, že se do přípravy prvního týmu zapojí nadějní hráči Matěj Hanousek a Michal Jeřábek. Dále jsme se domluvili s trenérem farmy Zdeňkem Haškem, že se do přípravy Kunic zapojí David Tetour a Pavol Ilko. Nám se do týmu vrací z hostování Petr Podkul, který odehrál podzimní část na Přední Kopanině a do zimní přípravy se zapojí i Miroslav Červeňák, který hrál na podzim za Aritmu. Vetší prostor dostanou hráči, kteří dostali méně prostoru v podzimní části. S trenérem U19 Jardou Hynkem jsme dohodnuti, že v průběhu jarní části budeme postupně zapojovat hráče z dorostu jak do tréninku, tak následně i do zápasového zatížení.