clanek-1
  • Rozhovory

  • 23.11.2012

Luboš Kozel: Máme, co napravovat

„A“ mužstvo Dukly Praha čekají ještě dvě poslední utkání v roce 2012. Dnes hostíme Slovan Liberec a ve středu zavítáme na Andrův stadion v Olomouci. Nejen o těchto zápasech, ale i o dalším programu mužstva a náladě po zápase v Mladé Boleslavi, se v rozhovoru zmiňuje trenér Luboš Kozel.

Vraťme se ještě k utkání s Mladou Boleslaví, jak by jsi ho zhodnotil?
Z mého pohledu byl patrný jasný rozdíl ve výkonnosti. V prvním poločase jsme sice mĕli pasáže, ze kterých jsme mohli vstřelit úvodní gól a utkání pak mohlo vypadat jinak, ale první půle také ukázala, že máme problém se standardkami. Nebylo to pro nás dostatečné varování, a tak nám domácí dali ve druhém poločase tři branky. V minulé sezónĕ jsme tu prohráli 3:1 a dva góly jsme dostali také ze standardek, takže to asi nebude náhoda. Ale přesto, v první půli jsme byli schopni držet s domácími krok. Až ve druhém poločase jsme vypadli z role, naše hra ztratila smysl a zvedli jsme se až za rozhodnutého stavu. Jsem zklamaný z výkonu, který jsme zde předvedli směrem dopředu, bylo to málo.

V tomto roce nás čeká ještě dnešní a pak pohárové utkání s Olomoucí, jaký bude mít tým program?
Tak do dnešního dne mužstvo absolvovalo úterní regenerační trénink a ti co nehráli měli vytěžovací herní trénink, ve středu jsme měli takový lehčí technicko-taktický trénink směrovaný k dnešnímu soupeři a čtvrteční trénink byl klasicky předzápasový. Po dnešním utkání nás zítra čeká opět regenerace, v neděli volno a v pondělí a úterý klasický tréninkový proces.

Co by jsi řekl k dnešnímu soupeři?
Je to stále úřadující mistr, což svědčí o určité kvalitě. Samozřejmě letos nemají sezónu takovou, jakou by si asi představovali. V mužstvu došlo k několika odchodům důležitých hráčů jako Gebre Selassie a Breznaník. Štajner má zdravotní trable. Takže své problémy určitě mají. Teď jim vypadli nějací hráči kvůli kartám, takže chceme využít toho, že nejsou úplně v ideálním rozpoložení. My máme z pondělí co napravovat, takže věřím, že to pojmeme jako velice důležitý zápas, který nám může přinést buď klidnou nebo rušnou zimu. Takže věřím v lepší výkon, v lepší přístup k utkání – tedy s větším zaujetím a touhou po vítězství.

Už víš, jak budeš přistupovat ke středečnímu pohárovému utkání s Olomoucí? Nastoupí hráči širšího kádru?
To teď ještě nevím, uvidíme po dnešním zápase. Každopádně teď už se nemáme na co šetřit. Ale je pravda, že pohár pojímáme, jako šanci pro ty hráče, kteří pravidelně nehrávají v lize,  takže nějaké změny mohou být.

Jaký je plán po Olomouci?
Co se týče tréninků, tak trénujeme do 7. prosince. Po vánočním večírku, 8. prosince, nastupují hráči na dovolenou a sejdeme se 3. ledna.