clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.07.2010

Čáslav: proti Dukle s novým trenérem i novým kádrem

P R A H A - Konečně! Druhá liga je tady. Fotbalisté Dukly do ní vstoupí v neděli na hřišti Zenitu Čáslav. Jaký je na stadionku Pod Hrádkem čeká soupeř?

Středočeský tým vede od začátku přípravy kouč Pavel Malura, jehož hlavním cílem je záchrana. „Potřebujeme být minimálně do dvanáctého místa, abychom si udržovali odstup od sestupového pásma. To je priorita klubu a hlavně naše,“ uvedl pro web svoboda.info čáslavský trenér.

Zenit sehrál v přípravě šest zápasů. Dvakrát prohrál, dvakrát remizoval a dvakrát zvítězil. Seznam duelů hodně zpestřili dva soupeři ze Saudské Arábie. S Najranem Čáslav remizovala 1:1, Ajman pak porazila jednoznačně 6:0.

Posledním testem před druhou ligou byl Ondrášovka Cup. V jeho prvním kole se Středočeši představili na hřišti divizní Chrudimi, kterou zdolali 1:0. Statistiku utkání si můžete prohlédnout na konci článku.

A co posily? V létě trénovali s Čáslaví desítky hráčů, tamní klub je totiž znám tím, že má minimum kmenových hráčů a před každou sezonou láká hráče na hostování. Stejné to bylo i letos. Trenér Malura si nakonec vybral do týmu – ať už na hostování nebo přestup - záložníka Radima Breiteho z Teplic, Michala Hotka, jenž se vrátil z Kypru, Ivana Belka ze Žiliny, Jana Kopice z Jihlavy, Filipa Racka ze Slovácka, Víta Štětinu z Olomouce nebo Daniela Bartla z Ostravy. V těchto dnech ještě testuje Marka Gajdošíka ze slovenské Nitry.

Utkání začíná v neděli v 17.00 hodin. Pojeďte Duklu podpořit!