clanek-1
  • A-tým

  • 25.07.2010

iDNES.cz: Trubky a trumpety k armádě patří. Fotbalová Dukla povolila vuvuzely

P R A H A - Co se v Dukle změnilo? A jaké novinky klub chystá? To se dozvěděli čtenáři zpravodajského serveru iDNES.cz z tohoto článku.

Zatímco zákazy ječivých trumpet vuvuzel na fotbalových stadionech doma i v cizině se množí, pražská Dukla formu tohoto povzbuzování povoluje. "Kdo na Julisku dorazí s vuvuzelou, má vstup zdarma," hlásí Petr Voženílek, generální ředitel Dukly.

"Pořád se hlásíme k armádní minulosti, takže se zvukem trubek, či trumpet nemáme problémy," dodal Voženílek.

Mužstvo, které v minulém druholigovém ročníku skončilo na šesté příčce, posílili na přestup Radim Nečas z Mladé Boleslavi a na roční hostování přišel Ondřej Vrzal z Plzně.

"Významnou posilou je taky Honza Suchopárek, který přichází na místo asistenta trenéra Luboše Kozla," představil novou tvář a zároveň někdejšího spoluhráče z Julisky klubový sportovní ředitel Günter Bittengel.

Podle kouče Kozla chce Dukla navázat na dobré jarní výkony.

"Chceme hrát atraktivní útočný fotbal pro diváky a když se nám to podaří, tak s takovou hrou jistě přijdou i výsledky," poznamenal Kozel. "A pochopitelně, že chceme skončit výš, než bylo naposled šesté místo. Ale konkrétní cíle na umístění si nedáváme."

Trenérskou dvojici mrzí, že minimálně třetinu podzimu bude chybět kapitán mužstva Patrik Gedeon, který má z přípravného utkání se Žižkovem zle po pošramocený kotník. "Po naprosto nesmyslném faulu už v 11. minutě," ulevil si kouč Kozel.

K příchodu dvaadvacetiletého útočníka Nečase trenér řekl, že tento útočník se den ode dne lepší. V Dukle se dál spoléhá i na kamerunského útočníka Chigoua. "Umí dávat góly a jistě by se uplatnil i v první lize," glosoval Kozel.

Boj proti výsledkům 0:0

Dukla vyhlásila boj proti bezbrankovým výsledkům na svém hřišti.

"Kdo přijde po výsledku 0:0 na příští domácí zápas, může se po předložení minulé vstupenky zařadit mezi padesátku prvních fanoušků, kteří dostanou zdarma jedno pivo," oznámil Voženílek. "A ke každé zakoupené vstupence dostane fanoušek náhodný tip Sportky, takže návštěvou našeho stadionu může vydělat miliony."

I nadále platí, že obyvatelé šestého pražského obvodu mají na domácí zápasy Dukly vstup volný.

Dukla v domácím prostředí zachovává páteční termíny.

"Že jsou v pátek televizní přenosy z první ligy, to nám nevadí. Nemyslíme si, že by nám to ubralo diváky," říká Bittengel. "A když budeme hrát dobrý fotbal, fanoušci si cestu na Julisku určitě najdou."

Autor: Jaromír Novák
Zdroj: www.idnes.cz
Publikováno: 23. července 2010, převzato 25. července 2010