clanek-1
  • Rozhovory

  • 09.11.2012

Luboš Kozel: Uděláme vše, abychom body doma potvrdili

Spokojený s výsledkem z Brna připravil mužstvo k dalšímu utkání proti Baníku Ostrava. Jak nahradí vyfaulovaného Štetinu, jaké jsou největší hrozby soupeře a kdy naposledy jsme mohli trenéra Dukly Praha vidět s knírkem? (rozhovor vznikal 5. listopadu).

V minulém kole jste si připsali konečně všechny tři body. Jak toto utkání hodnotíš?

Jsem samozrejmĕ spokojený, protože minulé utkání se nám nedařilo dovézt do vítězného konce, i když průběh na to mohl být. Myslím, že první poločas jsme se chtěli odrazit od dobré defenzivy, vyrovnat se domácím v důrazu, což se nám povedlo. Byli jsme efektivní i směrem dopředu, Tomáš Borek nás dvěma brankami poslal do dvougólového vedení, které bylo zasloužené. Ve druhém poločase domácí zvýšili úsilí a my jsme jim v tom vlastním gólem pomohli. Až v posledních 20 minutách jsme se zlepšili a výsledkem toho byly brejkové situace, kterých sice Vojta Přeučil ani Zbynĕk Pospĕch nevyužili, až Pepa Marek to utkání rozhodl a za to jsem rád. Jsou to pro nás velmi důležité tři body.

Jak je na tom mužstvo po fyzické stránce?

Říká se, že po vítězném utkání ty bolesti odcházejí rychle, takže doufám, že to bude platit i v tomto případě, protože někteří hráči byli dost pokopaní, ale de facto zatím jediný hráč, který bude potřebovat nějakou, doufám, jednodenní dvoudenní pauzu byl Tomáš Borek, který má natažené tříslo.

V utkání padlo i dost žlutých karet. Ze sestavy tak vypadne Lukáš Štetina, víš už, jaká bude za něj náhrada?

Ano, vím. V kádru máme tři stopery. V úvodu ligy nastupoval v základní sestavě Tomislav Božič až do svého zranění, pak nastoupil Lukáš Štetina, takže dojde k této výměně.

Jako oslabení to nevnímáš?

Já si myslím, že máme kádr vyrovnaný a že se dokážeme vypořádat s jakoukoli ztrátou, takže určitě ne.

Kromě vykartovaného Lukáše mají další čtyři hráči po třech žlutých, budeš je nějak šetřit?

Šetřit je určitě nebudu, samozřejmě jsem přihlížel k výkonnosti a soupeři při skládání základní sestavy a pro nás je to utkání velice důležité, takže se na to koukat nebude.

Na Julisku zavítá Baník Ostrava, jak vidíš utkání s tímto soupeřem?

Tak letos máme docela štěstí, že vždycky dostaneme soupeře, ve kterém dojde k výměně trenéra. To na mužstvo vždycky nějak zapůsobí, co se týká zvýšení motivace a větší chutí do tréninku. A když je to podpořené dobrým výsledkem, jako se to Ostravě povedlo v minulém kole, tak určitě přijedou s chutí získat další body. Ale já doufám, že naše mužstvo je v úplně stejné situaci, potřebovali jsme takovou injekci, jako se nám v Brně povedla a budeme se snažit, abychom ty tři body doma potvrdili. Uděláme pro to všechno!

Zapojili jste se do akce Movember , což se týká i Tebe. Kdy naposledy jsme Tě mohli vidět s knírem?

Nikdy! (smích) Ale je to taková týmová akce. Já jsem si cenil týmového výkonu mužstva v Brně, tak stejně týmově jdeme i do Movemberu.