clanek-1
  • A-tým

  • 26.10.2012

Petr Malý: Musíme zapracovat na finální fázi

Svůj dobrý výkon proti Sigmě Olomouc korunoval Petr Malý brankou z přímého kopu, ba co víc – málem se mu podařilo vstřelit gól z vlastní poloviny hřiště. „Když je určitá šance takhle zakončit, tak to prostě zkusím,“ říká v rozhovoru náš středový záložník.

I přes dobrý výkon jste v Olomouci ztratili body, v útoku vám něco chybí. Co?
Chybí nám to poslední – finální fáze a nějak to tam dotlačit. Bohužel jsme měli 2 až 3  takové situace, ale gól z toho nepadl. Sigma hraje na špici tabulky a bylo to s nimi velice těžké utkání.  Hráli dobře kombinačně, těžko se jim odebíral míč. Navíc mají výborné útočníky.  Musím uznat, že Sigma je tedy zaslouženě tam, kde se v tabulce nachází. 

V Olomouci jsi vstřelil gól z přímého kopu - stál podle Tebe brankář Blaha špatně?
Nemyslím si, že stál špatně. My jsme ale měli dobře prodlouženou zeď a Blaha prakticky balón neviděl, tak jsem to zkusil vystřelit na jeho stranu a on už se potom neodlepil a propadlo to tam. Je pravda, že jsem to původně chtěl dát přes zeď, ale jak jsem řekl, ta byla dobře prodloužená, tak jsem to dal na druhou stranu.

K Tvojí střele z půlky. Jak se k něčemu takovému hráč dostane?
Při rozcvičení se koukám, jestli gólman chodí hodně ven z brány. Nejvíce to ale poznám při prvních pěti minutách utkání, zda je brankář venku a snaží se hrát s mužstvem. Takže když získám míč a vidím, že je určitá šance takhle zakončit, tak to prostě zkusím.

Dnes nás čeká Jihlava - co k tomuto soupeři povíš? 
Jihlavu si pamatuju ještě z druhé ligy a teď, když jsem je viděl v televizi, tak vypadají, že na tom jsou velmi dobře. Mají dobře poskládané mužstvo s několika zkušenými hráči, kteří jsou doplněni o ty talentované – např. Tecla nebo Masopusta.

Je podle Tebe Dukla favoritem tohoto utkání?
Určitě jo, hrajeme doma a i když tomu postavení v tabulce neodpovídá, protože Jihlava má patnáct bodů a my dvanáct, tak si myslím, že favoritem jsme

Dukla byla nováčkem v loňské sezoně. Většinou se říká, že druhá sezona po postupu je ta nejtěžší, kdy vlastně už ten nováčkovský "elán" vyprchává?
To je určitě pravda, že druhá sezóna je těžší. Ta první sezóna je úplně jiná, máte tam takový ten přirozený respekt a strach, jestli to vůbec půjde, jestli to zvládneme a člověk je více ostražitý. Teď to cítím tak, že tyhle obavy opadají, že se nic nestane... Ale ono je to úplně naopak, je to mnohem  těžší.
 
Po utkání s Jihlavou nás ve středu čeká pohárové utkání. Jak se ti zamlouvá, když se hraje častěji než jednou týdně?
Mně to třeba vůbec v ničem nevadí. Je to trošku jiné, ale ve světě je to normální, že se hraje středa - sobota. Teď po reprezentační pauze, kdy sehrajeme během krátké doby tři utkání, to bude větší zápřah. Ale každý se na to připraví, tak abychom měli, co nejlepší výsledky.