clanek-1
  • Rozhovory

  • 31.08.2012

Josef Marek: Přestup do Dukly je splnění dětského snu

Josef Marek, vytáhlý útočník Dukly, poskytl rozhovor pro klubový web, ve kterém se rozpovídal o svých výkonech, nadcházejicím soupeři z Plzně i o ambicích pro nedělní utkání.

Začněme trošku jinak než obvykle. Tvá výška je předurčením i pro jiné sporty, než je fotbal. Uvažoval jsi i o jiném sportu?

Fotbal jsem hrál už od malička a vždycky jsem chtěl být fotbalistou. Vlastně já takhle vyrostl až někdy kolem sedmnácti let, takže jsem o jiném sportu nikdy nepřemýšlel.

Do Dukly jsi přestoupil z Kunic. Co pro Tebe tento přestup znamená? A sleduješ výsledky naší farmy?

Je to takové splnění mého dětského snu. Já jsem chtěl hrát fotbal už od malička, kdy jsem se na ligu díval v televizi a vždy jsem snil, že si ji někdy zahraju. Za Kunice ještě občas jdu hrát v rámci farmy, takže její výsledky určitě sleduju.

V posledních dvou utkáních jsi nastoupil v základní sestavě. Jak je zhodnotíš ze svého pohledu?

Já jsem v tomhle dost sebekritický.  Takže, co se hodnocení týče, vždy by to mohlo být lepší. Hlavně jsem útočník a jsem tam od toho, abych dával góly. To se mi zatím nepovedlo, ale není všem dnům konec.

Plzeň bude mít sice těžký zápas EL v nohách, bude to pro Duklu výhoda, nebo plzeňskou únavu předčí euforie z postupu?

To uvidíme až na hřišti. Přeci jen oni jsou na to zvyklí už z minulého roku. Takže uvidíme, jak to zvládnou, ale bylo by dobré, kdyby byli trochu unavení.  Bylo by tedy fajn, kdyby to, že včera hráli, nám pomohlo

V lize jsme dvakrát po sobě remizovali. Byl by bod s Plzní neúspěch nebo byste jej brali?

Takhle před zápasem se říká vždy něco jiného než po zápase. Ale remíza s Plzní by pro nás byla určitě úspěch, zvlášť když o tom mluvíme takhle před utkáním. Ale chceme určitě vyhrát, hrajeme doma, nechceme uhrát žádnou remízu. Uvidíme až podle průběhu, jak to dopadne.