clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.08.2012

Hostíme účastníka Evropské ligy

V neděli 2. září zavítají na stadion Juliska západočeši z Plzně. Viktorka ve včerejším utkání porazila Lokeren 1:0, a tak se můžeme těšit na tým, který je účastníkem Evropské ligy.

Plzni se prvních pět kol Gambrinus ligy, až na jedno klopýtnutí, povedlo a potvrzuje tak svou velice dobrou formu i v letošní sezoně. V zatím posledním pátém kole porazila Mladou Boleslav 2:0. Viktorka si v sezóně připsala ještě další dvě výhry (s Hradcem Králové a na hřišti Baníku Ostrava), dále náš soupeř remizoval v Jihlavě 1:1 a překvapivě doma prohrál se Zbrojovkou Brno 2:3. Po kompletním pátém kole jsou Viktoriáni na 2. místě se skóre 11:5.

Trenérem Viktorie je pan Pavel Vrba, který Plzni vštěpuje svou útočnou filozofii od roku 2008. Navíc Plzeň neustoupila od svého ofenzivního pojetí hry ani přesto, že jí v létě odešly dvě stálice základní sestavy Milan Petržela (Augsburg) a Václav Pilař (Wolfsburg).
Pro naše fanoušky je zajímavostí to, že za Viktorii hraje Marek Hanousek, který ještě v loňské sezoně hájil barvy Dukly Praha. Markovi se v poslední době v dresu Plzně velmi daří - proti Mladé Boleslavi odehrál celé utkaní a navíc vstřelil vítězný gól.

Bilance z ročníku 2011/2012 je pro nás spíše nepříznivá. Doma jsme na podzim prohráli 2:4, jarní zápas už byl veselejší, v Plzni jsme remizovali 1:1 a naší branku vstřelil Petr Malý. Jak dopadne nedělní utkaní? Pevně věříme, že Plzni domácí porážku vrátíme!

Trenér Luboš Kozel: „ Na Plzeň se musíme připravit zodpovědně, čeká nás soupeř z nejtěžších. Myslím si, že co se ofenzivní fáze týká, tak  to je nejlepší mužstvo v Česku. Dá se říct, že každého soupeře u nás přehrávají, ale my jsme u nich dokázali remizovat, tady se nám to zas tak nepovedlo, tak doufám, že podáme lepší výkon bez chyb dozadu, protože to je základ. Jestli s nimi chceme pomýšlet na nějaký bodový zisk, tak nesmíme dělat takové chyby jako s Příbramí."

Poslední utkání soupeře:

FC Viktoria Plzeň – Lokeren – 1:0 (1:0)
Branky: 37. Bakoš. ŽK: 66. Bakoš, 90. Darida – 25. Taravel. Rozhodčí: Eriksson – Sjöblom, Flink. Diváci: 11700.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Rajtoral (90. Malakjan ), Darida, Hanousek (88. Fillo ), Horváth, Ďuriš (77. Hora ) – Bakoš. Trenér: Vrba.
Lokeren: Barry - Galitsios, Marič, Taravel, De Bock - De Ceulaer (80. De Pauw ), Persoons, Overmeire, Leko (74. Marič ), Patosi (80. Tiko ) – Harbaoui.

Poslední vzájemné utkání:

FC Viktoria Plzeň – FK Dukla Praha – 1:1 (1:0)
Branky: 30. Horváth (pen.) – 52. Malý. ŽK: 35. Ševinský, 64. Ďuriš – 25. Podrazký, 30. Sklenář, 51. Švejdík, 74. Gedeon. Rozhodčí: Kocourek – Gallo, Marek. Diváci: 6441.
Plzeň: Čech - Řezník (63. Rajtoral ), Čišovský, Ševinský, Limberský - Petržela (57. Kolář ), Darida , Horváth, Pilař (85. Wágner ) - Ďuriš, Bakoš. Trenér: Vrba.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (73. Božič ), Gedeon, Hanousek - Malý (80. Marek ), Pázler (68. Engelmann ), Sklenář. Trenér: Kozel.