clanek-1
  • Články dorost

  • 26.08.2012

Mladší dorost přivezl z Jablonce jedno vítězství

V sobotu sehrály týmy mladších dorostenců dva duely proti Jablonci. U17 podlehla svému soupeři 2:5. U16 zvítězila 3:1.

FK Baumit Jablonec - FK Dukla Praha U17 - 5:2 (2:0)

Branky: 30., 36., 51., 53., 75. - 50. Beneš, 60. Beneš (PK).
Dukla: Vávra – Kozel (41. Vosátka), Komárek, Melichar, Bohánek (41. Cvrček) – Bezpalec (51. Najman), Farkaš, Petrák - Beneš, Vachoušek (55. Kucharský), Vorel.

Městský stadion v Tanvaldu byl dějištěm mistrovského utkání ml.dorostu mezi mužstvy Jablonce a Dukly.
V prvním poločase byla větší aktivita na kopačkách hráčů Baumitu, paradoxně první možnost ke vstřelení branky po přihrávce Vachouška odmítl Beneš. V závěru poločasu jsme v krátkém časovém úseku po individuálních chybách nabídli domácím dvoubrankové vedení. V poločasové pauze padla slova na zvýšení herní aktivity i nasazení, což hráči ve druhé půli utkání zodpovědně plnili. Po hezké kombinaci hráčů Vachoušek – Petrák - Beneš posledně jmenovaný korigoval stav zápasu. Bohužel náš tým, stejně jako v prvním poločase, opět za krátký časový interval a za našeho přispění, umožnil domácím vstřelit dvě snadné branky. Ke cti nám slouží fakt, že hráči nadále udrželi herní aktivitu, přehrávali domácí tým kombinací a opět Beneš z pokutového kopu zmírnil rozdíl skóre. Poslední slovo, opět za našeho přispění, měli domácí a stanovili pro nás nepříjemný výsledný rezultát.

Pohled trenéra: Mrzí nás vyšší počet individuálních chyb, těší nás druhopoločasová prezentace našich dovedností, je nutné však udržet kvalitu po celou dobu utkání! 

FK Baumit Jablonec  U16 - FK Dukla Praha U16 - 1:3 (0:2)

Branky: 26.,39.a 43. Brabenec.
Dukla:  Štorc - Dostál, Pártl, Pešička, Čermák - Šíma (50. Racocha), Sell, Rybalka - Tylšar (50. Šťastný), Brabenec, Matějka.

Hodnocení utkání:  Zápas proti nám neznámému soupeři z Jablonce se vydařil herně i výsledkově. Po většinu zápasu jsme měli územní převahu, více jsme kombinovali, ale do větších šancí jsme se nedostávali, hlavně díky tomu, že jsme se báli více pronikat do pokutového území soupeře. V prvním poločase nám vázla souhra všech tří středových hráčů a zbytečně jsme kazili lehké přihrávky. Ovšem v druhém poločase už pracovali perfektně. Z celkových pěti gólových šancí jsme vstřelili tři branky. Všechny tři vsítil skvěle hrající Brabenec. Pochvalu však zaslouží celý tým. I tak máme před sebou pořádný kus práce a věřím, že toto vítězství nám dodá ještě větší chuť se i nadále zlepšovat.