clanek-1
  • Rozhovory

  • 23.08.2012

Jan Vorel: Doufám, že to nebude žádný blázinec

Zkušenost v řadách Dukly Praha. Jan Vorel, obránce, kterému přišel s novou sezonou do stoperské dvojice Tomislav Božič. O něm i o nastávajícím utkání s Příbramí dále hovoří v následujícím rozhovoru.

Jak by jsi zhodnotil utkání se Slováckem?

Utkání se nám výsledkově moc nepovedlo, ačkoliv první půle byla dobrá, dali jsme dva góly a všichni jsme si mysleli, že míříme k snadnému vítězství. Druhou půli jsme samozřejmě polevili hlavně v koncentraci a v poctivosti a soupeř nás vytrestal dvěma góly. Ačkoliv jsme se dostali zhruba v nějaké 70. minutě zpátky do hry, tak už se nám další gól vstřelit nepodařilo, takže po takovémto průběhu je pro nás výsledek zklamáním.

Jaká nálada momentálně panuje v kabině?

Kdybychom poslední utkání vyhráli, byla by nálada lepší. Do dalších utkání nás to negativně neovlivní, ale musíme se z toho poučit, abychom takovéto chyby nedělali, protože to jsou zbytečné ztráty.

Jak se ti hraje ve stoperské dvojici s Tomislavem Božičem?

Bóža (Tomislav Božič) zapadl do sestavy velmi dobře. Ve všech čtyřech zápasech dokázal, že bude důstojný zástupce za Ondru Švejdíka. Nedělá chyby, je klidný na rozehrávce, je vidět, že to je výborný fotbalista. Stačilo mu pár kol na jaře, aby si zvyknul na styl, který tu hrajeme a svoji kvalitu určitě prokazuje. Umí česky, takže žádný problém v komunikaci není.

V sobotu se utkáte s Příbramí, co od utkání očekáváš?

Doufám, že to nebude žádný blázinec, jako tomu bylo na jaře, kdy se hrálo nahoru dolu. Oni hrají takový specifický nepříjemný fotbal, kdy v pěti lidech útočí a v pěti stojí vzadu a to je dost netradiční. A bude určitě důležité, kdo dá první gól. Kdyby se nám povedlo skórovat jako první, tak pro průběh zápasu nám to může otevřít „okýnka“ v jejich obraně, protože oni pak hodně chodí nahoru a trochu se jejich defenziva otevírá. Na druhou stranu kdybychom měli jako první inkasovat my, tak honit to, je nepříjemné, protože oni nehrají žádného „zanďoura“ a všechno ženou nahoru.

Má na vás nějaký vliv to, že hrajete již čtvrté utkání před televizními obrazovkami?

Já myslím, že vůbec ne. My jsme si na to v průběhu loňské sezony zvykli a jako věc, která by nás měla brzdit to nevnímáme, spíše naopak.