clanek-1
  • Články mládež

  • 19.08.2012

Vítězství nad Tempem Praha

Starší dorostenci U18 v přátelském utkání proti Tempu Praha zvítězili 4:2.

FK Dukla Praha U18 - FC Tempo Praha – 4:2 (1:1)

Branky: 14. Filip (Benda), 76. Kříž (Buchar, Troníček), 78. Buchar (Kříž), 90. Romanovskyy (Buchar, Troníček) - 45., 82. PK.
Sestava: Kořínek – Kulikov (45. Buchar), Halbich (45. Urban), Filip (70. Halbich), Ksandr – Duka (70. Troníček), Troníček (55. Stuj, 70. Kulikov), Soukup (80. Stuj), Benda (70. Tříska), Gajecký (33. Kříž), Tříska (45. Romanovskyy).

Po seznamovací desetiminutovce nastřelil Benda tyč a následnou dorážku Třísky odvrátil soupeř na brankové čáře. O tři minuty později další akce skončila gólem, kdy si Filip naskočil na centr Bendy a hlavou nás dostal do vedení. Hosté se osmělili až ke konci poločasu. Nejprve zahrozili z rohového kopu a v poslední minutě prvního poločasu se jim povedl rychlý kontr do otevřené obrany – 1:1. 
V úvodu druhého poločasu jsme měli štěstí při dvou tyčích Tempa a další šanci, kterou vychytal brankář Kořínek. O utkání jsme rozhodli dvěma góly v 76 a 78 minutě, kdy se nám podařili dvě akce středem.
Nejprve po Bucharově uvolnění přesně zakončoval Kříž a o dvě minuty později si oba pozice vyměnili. Buchar vystihl rozehrávku soupeře a po narážečce s Křížem nás poslal do dvoubrankového vedení. Soupeř ještě stačil snížit z pokutového kopu, poslední slovo jsme však měli opět my. V 89´ zakončil Romanovskyy samostatný nájezd kličkou brankáři a pečetil naše vítězství.  

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "Ve vyrovnaném utkání jsme rozhodli vyšší kvalitou v koncovce. Tam, kde soupeř nastřelil jen tyče, my dohráli šance do gólu, což dnes rozhodlo. Z tohoto pohledu bylo naše vítězství zasloužené, i když v některých fázích utkání byl náš výkon poněkud kostrbatý. Hlavně přechodová fáze ve středním pásmu byla často pomalá a chyběla jí plynulost a myšlenka. Kluci ji však nahradili vysokým odhodláním a jednoznačně šli za vítězstvím do poslední minuty!"