clanek-1
  • Rozhovory

  • 16.05.2018

Daniel Tetour: Chci být naprosto v pořádku pro další sezonu

Na podzim velmi vytěžovaný záložník Daniel Tetour se na začátku března v zápase s Bohemians zranil a téměř celé jaro nebyl trenérům A týmu k dispozici. Nyní se pomalu vrací do normálního režimu, proti Slavii už byl připraven jako náhradník na lavičce.

Dane, trápilo tě zranění kotníku, v zápase proti Slavii už jsi byl ale na lavičce. Jak probíhá tvoje rekonvalescence?
Musím říct, že kotník se mi dal dohromady. Už jsem hrál i za juniorský tým, absolvoval jsem poločas. Ještě to trochu cítím, ale už je to dobré, hrát se s tím určitě dá.

Je zápas za juniorku dobrý na rozehrání?
Myslím, že ano. Je to tam nahoru dolů, zaběhal jsem si, dostal jsem se do tempa, jediná škoda byla, že jsme hráli skoro celý poločas v deseti, takže to bylo hlavně o běhání.

Léčba kotníku bývá poměrně dlouhá, ty jsi byl ze hry víc než dva měsíce, chyběl ti za tu dobu fotbal?
Na začátku, třeba první týden, jsem si trochu odpočinul a až tak hrozné to nebylo, jenže pak mi to začalo připadat dlouhé. Stalo se mi to na začátku jarní sezony, takže mi utekly skoro všechny zápasy a teď už toho moc nestihnu.

Jak to vidíš s návratem do sestavy?
Ještě bych si rád zahrál, uvidíme, jaký prostor mi dá trenér. Důležité ale je, abych si zranění neobnovil a byl naprosto v pořádku a připraven na další sezonu, kdy začnou všechny boje od začátku.

Kvůli tvému zranění jsme tě hojně využívali na klubové mediální aktivity, zkusil sis taky roli experta ve studiu O2 TV při našem zápase s Libercem. Bavilo tě to?
Pokaždé to bylo něco jiného, byly to zajímavé zkušenosti. V O2 TV Sport jsem hodnotil kluky, to bylo skoro jako z pozice trenéra. Pak byly záležitosti s dětmi pro klub, to bylo velmi příjemné, protože člověk vidí obrovské nadšení malých kluků úplně ze všeho, ať už vidí kabinu, vířivku, dresy. To čiré štěstí bylo nabíjející.

Sezona se chýlí ke konci, jaká pro tebe byla?
Bylo to náročné hlavně proto, že se nám tolik herně nedařilo. Na trénincích se pak pilovala hlavně taktika, abychom měli vyrovnanější výkony a hráli jsme líp. Byl jsem taky dost vytěžovaný. Jaro bohužel kvůli zranění ani nemůžu hodnotit.

Pauza před startem letní přípravy bude kvůli změně formátu soutěže letos velmi krátká, už máš naplánovanou dovolenou?
Moc se těším, teď jsem to měl volnější, ale i tak jsem musel být každý den na stadionu a podstupovat různé procedury. Máme s přítelkyní v plánu, že se vydáme do Norska a pak ještě do Itálie, do tepla.