clanek-1
  • WU9

  • 14.03.2018

V sobotu jsme na Julisce pořádali akci pod názvem Dívčí fotbalový den

Akce se zúčastnilo téměř 50 nejmladších fotbalistek z Dukly, Liberce a Sparty.

Den začal společnou rozcvičkou pod vedením zkušené atletické trenérky. Po té jsme děvčata rozdělili do pěti výkonnostních skupin a poslali na pět různých stanovišť, kde si holky mohly vyzkoušet různá cvičení a hry za pomoci trenérů Dukly, Liberce i Sparty. Dále následoval výborný oběd v nedaleké restauraci, malá procházka a v neposlední řadě chvilka odpočinku.

Odpoledne byl na programu turnaj, ve kterém si měly holky vyzkoušet nové věci, které se naučily v dopoledním tréninku. Trenéři a rodiče dostali za úkol sledovat individuální dovednost svých hráček a podle nich pak byly, po skončení turnaje, fotbalistky odměněny diplomem za tu či onu dovednost. V tomto turnaji vůbec nešlo o počet vstřelených branek, naopak, holky jsme motivovali k tomu, aby jsme v nich probudili odvahu použít různé individuální dovednosti, i přes to, že se jim to napoprvé třeba hned nepovede.

Cílem celého toho dne bylo vzájemné předávání zkušeností, jak mezi děvčaty, tak mezi trenéry. Myslím, že se nám i podařilo prosadit myšlenku, že fotbal, respektive jakýkoliv sport, by měl lidi spojovat a ne rozdělovat.

Honza Zima – trenér Dukly WU9

Hodnocení trenéra Dívčí fotbalové akademie Liberecko Petra Šafáře
Jsme velice rádi, že Dukla Praha uspořádala takto povedený fotbalový den pro hráčky mladší přípravky. Fotbalistky si vyzkoušely trénink na různých stanovištích a taky si dostatečně zahrály v odpoledním turnaji. Trenérsky jsme zajistili dvě stanoviště a s přístupem všech holek jsme byli nadšeni. Budeme rádi, když se v budoucnu budou takové akce opakovat. Velké poděkování a obdiv za myšlenku a organizaci patří především panu Zimovi a jeho realizačnímu týmu.

Hodnocení trenérky Sparty Elišky Machové
Sobotní akce patřila dívčímu fotbalu. Celý den na Dukle byl pro sparťanky skvělou týmovou akcí. Skvěle zvládnuté akci, za niž velký dík organizátorům, nechybělo ani krásné počasí. Dopolední trénink byl pozitivní především v tom, že týmy byly složeny z fotbalistek z různých klubů. Buduje se tím z našeho pohledu úcta k soupeři, lidský a přátelsky přístup. Odpolední část patřila turnaji, který se nám moc líbil. A tou pomyslnou třešničkou byl krásný dort, samolepky s logem našeho klubu. Rádi se další takové akce zúčastníme!

Hodnocení trenéra Dukly WU11 Jána Makoviče
Můj velký obdiv patří hlavně malým fotbalistkám. Jejich nadšení pro fotbal a pro sport vůbec bylo vidět v každém cvičení. Bylo příjemné pro změnu trénovat ty nejmenší a vidět, jak jsou holky z Dukly, Liberce a Sparty šikovné. Některým šla více pohybová cvičení, jiné měly super techniku a některé střílely tvrdě tak, jak to umí starší hráčky. Moji kolegové odvedli špičkovou práci při přípravě akce a měli velké štěstí na trenérské protějšky ostatních týmů. Bylo vidět, že tyto tři kluby mají zkušené trenéry, kteří svým svěřenkyním dávají maximum. Jsem hrdý, že jsem mohl být součástí této podařené akce a věřím, že se k nám příště na Julisce připojí i další kluby.