clanek-1
  • A-tým

  • 02.01.2018

Na soustředění tři zahraniční soupeři

Dukla už zná i soupeře pro zimní soustředění, které proběhne v Turecku. Podívejte se, jaké tři celky nás prověří před startem jarní části HET ligy.

Na soustředění do Turecka odlétá A tým Dukly 30. ledna. Hned 1. února je na místě čeká první přátelské utkání, a to s ruským celkem FK Rostov. Tomu se v podzimní části ruské ligy příliš nedařilo – nevyhrál v jedenácti ligových zápasech v řadě, nyní je na devátém místě tabulky. Před Vánocemi Rostov oznámil změnu na trenérském postu, tým nyní vede bývalý ruský reprezentační záložník Valerij Karpin. V loňské sezoně hrál Rostov základní skupinu Ligy mistrů a rád by se dostal opět na dosah pohárovým příčkám. Se slavným celkem jsme hráli naposled v únoru 2013, kdy jsme schytali porážku 1:3.

FK Vardar je klub z makedonského hlavního města Skopje a zápas s ním Dukla odehraje 4. února. Vardar byl desetkrát mistrem ligy, v současném ročníku makedonské nejvyšší soutěže se nachází na druhém místě tabulky. V právě probíhající sezoně se klub poprvé ve své historii dostal do základní skupiny Evropské ligy. Stal se prvním makedonským klubem, kterému se to povedlo. Dukla se s Vardarem utkala i během loňského zimního soustředění, porazila ho 3:2. 

Maďarský FC Újpest je klub z hlavního města Budapešti, jedná se o jeden z nejúspěšnějších maďarských klubů. Dvacetkrát vyhrál maďarskou ligu, z toho naposled v sezoně 1997/98, v současném ročníku se nachází na pátém místě. Dukla s ní bude hrát 7. února.