clanek-1
  • A-tým

  • 20.12.2017

Dukla posiluje zálohu, přichází Mohamed Doumbia

Do Dukly přichází mladý záložník z Pobřeží Slonoviny Mohamed Doumbia. Úspěšně absolvoval všechny testy a dnes podepsal s klubem smlouvu na čtyři roky.

Mohamedu Doumbiovi je osmnáct let a přichází z druholigového finského klubu Ekenäs Idrottsförening Ab. Během listopadové reprezentační pauzy už se v dresu Dukly objevil. V rámci klubového testování hráč absolvoval přípravný zápas proti FK Olympia Praha, v němž Dukla zvítězila 5:3. Po konci podzimní části ligy Doumbia v Praze úspěšně absolvoval i zdravotní testy a prohlídky, takže jeho přestupu do Dukly nic nebránilo.

„Mohamed Dumbia nám byl doporučen jako mladý talentovaný hráč, který v listopadu přijel na týdenní test, v němž z mého pohledu uspěl nejlépe ze všech hráčů, kteří prošli Duklou. Je mu 18 let, je to Afričan černé pleti, který rok působí ve druhé finské lize, je tedy adaptovaný na evropský fotbal a prostředí. Za týden zde prokázal všechny předpoklady, které byly vidět z doporučení. Jednali jsme s agenturou a klubem, hodně jsme stáli o to, abychom ho přivedli. Jsem velice rád, že se to povedlo,“ říká o nové akvizici sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

„Když jsem se dozvěděl o zájmu Dukly, snažil jsem se ze všech sil, abych sem přišel. Slyšel jsem, že se tady hraje pěkný fotbal a že se tu velmi dobře trénuje. Zapůsobil na mě hlavní trenér i celý tým, všichni se ke mně chovali skvěle, když jsem zde byl na testech. Udělám všechno pro to, abych byl pro Duklu přínosný,“ řekl po podpisu Doumbia.

Mohamed Doumbia

Narozen: 25. 12. 1998

Národnost: Pobřeží slonoviny

Poslední klub: Ekenäs Idrottsförening Ab 

Ať se ti u nás daří, Mohamede!