clanek-1
  • Rozhovory

  • 29.11.2017

Michal Bezpalec: Poslední zápas ovlivní zimní pauzu

Po více než dvou měsících se vrátil do základní sestavy a návrat to byl velmi povedený. Obránce Michal Bezpalec s týmem zvítězil 4:1 nad Mladou Boleslaví. I díky tomu Dukla přezimuje v klidných vodách tabulky.

Při našem vítězství a při určité souhře výsledků se po sobotním zápase můžeme posunout až na úroveň šestých Bohemians, je to hodně lákavé?
Poslední zápas vždycky ovlivňuje, jaká bude zimní pauza, jestli klidnější, nebo naopak horší, nervóznější. Loni se nám to moc nepovedlo, teď máme šanci na reparát. Bylo by skvělé, kdyby se nám teď s Teplicemi zadařilo, celá zimní příprava by pro nás byla lepší.

Motivuje vás hodně myšlenka na klidnější zimní přestávku?
Každé tři body jsou stejně důležité, poslední zápas před zimou navíc ovlivní psychiku zimní přípravy. Takže ano, dá se říct, že hrajeme i o klid.

Jsi rád, že poslední zápas podzimu sehrajeme doma?
Jsem moc rád, hlavně proto, že se nám na Julisce daří mnohem víc, než ve venkovních zápasech. A taky se budeme moct pořádně rozloučit s našimi fanoušky.

Proti Mladé Boleslavi ses po delší době vrátil do základní sestavy, jak ses cítil?
Návrat to byl super, vyhráli jsme 4:1. Myslím, že výkon byl od všech vyrovnaný, takže jsem spokojený.

Pomohla výhra 4:1 celkové psychice týmu?
Po debaklu na Slavii jsme si celý týden říkali, že to musíme nějak odčinit. Pět gólů je moc, a to i od silné Slavie v jejím domácím prostředí. Naštěstí se nám to povedlo a dali jsme gól prakticky ze všeho, bylo to super.

Čím to, že to začalo padat?
No, proměnili jsme téměř všechny šance, které jsme měli, na rozdíl od jiných zápasů. Kéž by to tak šlo i dál.

Jaký očekáváš proti Teplicím zápas?
Na začátku srpna jsme tam prohráli 1:3, to mě ale nijak nestraší. V hlavách to nemáme, je to čtyři měsíce zpět, takže to určitě neovlivní náš výsledek ani výkon. Myslím, že zápas bude hodně odlišný. Hrajeme doma, statistiky mluví pro nás. Navíc si doma věříme.