clanek-1
  • Rozhovory

  • 15.11.2017

Štěpán Koreš: V Edenu bude hořet tráva

V posledním zápase se Slavií Dukla remizovala 2:2, jedním z našich střelců byl Štěpán Koreš, který do Dukly přestoupil právě ze Slavie. Na zápas před vyprodaným Edenem vzpomíná moc rád a doufá, že bodově i gólově by se mohlo Dukle zadařit i v sobotu.

Slavia je obhájcem titulu, nyní je ale až na třetím místě za Olomoucí a na první Plzeň ztrácí 14 bodů, myslíš, že teď ve Slavii panuje trochu rozčarování z vývoje sezony?
Určitě ano. Myslím, že spokojeni nejsou. Krom toho strašně dlouho nehráli evropské poháry a vůbec nevěděli, do čeho jdou, což je nyní v Evropské lize taky vidět. Hráčů v kádru je hodně, ale výkony nejsou ustálené, jednou hrají skvěle a podruhé jim to vůbec nevyjde. Doufám, že zrovna na nás by jim to také nemuselo vyjít (směje se).

Jak vzpomínáš na své působení ve Slavii?
Na začátku, když jsem přišel do áčka za trenéra Jarolíma, se ještě hrála Evropská liga, takže pro mě byl obrovský úspěch, že jsem se do týmu dostal. Bylo tam mnoho kvalitních hráčů. Pak ale začaly docházet peníze, všichni od fotbalu asi sledovali, že to tam není dobré. Potom přišli Řebíčkové, točili se trenéři, nebylo to ono… I tak ale na své angažmá vzpomínám v dobrém, Slavia je jeden z největších českých klubů, jsem rád, že jsem za ni hrál a že se mi podařilo v jejím dresu nastřílet i nějaké góly.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na svém twitteru už pogratuloval Plzni k ligovému titulu, všechno naznačuje, že obrovskou ztrátu na Plzeň už slávisté nestáhnou. Jaký to může mít vliv na rozpoložení a motivaci hráčů do zbytku sezony?
Myslím, že od pana Tvrdíka to může být nějaká psychologická hra, aby se hráči snažili dokázat, že to tak není. Pravda je, že Plzeň je zatím naprosto suverénní, vyhrála všechny zápasy, a i kdyby se Slavia snažila, jak chtěla, všechny zápasy už by asi vyhrát nezvládla. Ve Slavii ale možná doufají, že Plzeň usne na vavřínech a začne ztrácet. Máme za sebou teprve třináct kol, podle mě to rozhodnuté ještě není. Plzni se klidně může stát, že se několika zápasy dostane pod tlak, neudělá body, Slavia třeba třikrát vyhraje a najednou to tak jasné nebude. Plzeň bych ještě jako mistra ligy neviděl.

Je dobře, že na Slavii jedeme zrovna teď, když jejich výkony kolísají?
No… spíš se obávám, že se teď zkoncentrují. Byla reprezentační pauza, určitě dobře potrénovali, i když měli pryč nějaké reprezentanty. Nebylo žádné pohárové utkání, nebudou rozbití. Nastoupí proti nám stoprocentní Slavia. Očekávám, že tam bude hořet tráva, bude to hodně těžký zápas.

Jak si myslíš, že bude utkání vypadat?
Slavia určitě bude mít velký tlak, budou létat centry do vápna, nám hlavně musí zachytat brankář jako v Brně, tam byl Filip Rada výborný. Oni si šance vytvoří, my musíme využít jakoukoliv příležitost, která se nám naskytne, protože jich pravděpodobně nebudeme mít deset, ale třeba tři, čtyři. Musíme dát nějakou branku.