clanek-1
  • Zápas – muži

  • 04.08.2012

Z Liberce se vracíme bez bodu

V krásném utkání na severu Čech jsme dvakrát vedli, ovšem ani to na vítězství nestačilo. Nakonec jsme prohráli 2:3.

Utkání začalo poněkud ospale, míč se v prvních 10 minutách držel převážně na středu hřiště. První se probudil Liberec. Střela z dálky však skončila vedle branky. Další příležitost měli domácí ze standardní situace. Z pravé strany zkoušel přímou střelu Vácha, ale minul. 

Následovala velká příležitost Slovanu, Bosančičovu střelu vyrazil Rada nad, následoval roh, který domácí nevyužili. O pár minut později zahrozil Šural. Ve skluzu se dostal do zakončení z pravé strany, nicméně střela šla mimo.

Poté se dostala ke slovu Dukla.  Chybu v rozehrávce domácích mohl potrestat Přeučil. Dostal se však do příliš velkého úhlu a domácí obrana nebezpečí zažehnala. Další šance přišla o 5 minut později, kdy po faulu Breznaníka Dukla rozehrávala standardní situaci. Přeučil však ve snaze obstřelit zeď mířil vedle. Následoval další faul domácích. Po rozehrávce se dostal na hranici vápna Pavel Hašek, jehož střela byla tečována a míč skončil u vzdálenější tyče Bičíkovy branky – Dukla vedla 1:0.

Do druhého poločasu vstoupil nekompromisně Liberec, který hned ve 47. minutě vyrovnal.  Po centru Janů a nepovedeném zakončení Váchy zůstal sám před odkrytou brankou Šural, který se nemýlil - 1:1.

Po faulu Karišika kopala přímý kop Dukla a krásná střela Petra Malého skončila v síti Bičíka. Dukla se dostala do vedení 2:1.

Liberec se opět snažil o vyrovnání. Nejprve se do šance dostal Vácha z přímého kopu, ale míč se zastavil o tyč Radovy branky. V zápětí se prosadil opět Šural, který přeskočil naší obranu a hlavou vstřelil svou druhou branku - 2:2.

Liberec následně zatlačil hostující Duklu. Nejprve střílel nad Breznaník. Stejně tak nevyužitá zůstala zblokovaná střela Morozenka. Celý nápor však završil hattrickem Šural, který dorazil vyraženou střelu Breznaníka. 2:3.

V závěru ještě dostal červenou kartu Petr Malý a Pospěchovu velkou šanci zblokoval Lukáš Vácha. Krásný zápas skončil prohrou naší Dukly 2:3.


Hodnocení trenéra Kozla: „Jsem zklamaný. Chtěli jsme tu bodovat, věděli jsme o nabitém programu domácích i o absenci důležitých hráčů, čehož jsme chtěli využít. Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře, hru jsme kontrolovali a nepouštěli domácí do vyložených šancí. Po standardní situaci jsme se dostali do vedení, bohužel jen na pár minut. Ovšem krásnou střelou Petra Malého jsme to vedení opět získali na naší stranu a utkání začalo získávat tempo. Začalo být otevřené, v některých fázích už jsme to neměli úplně pod kontrolou a domácí svůj tlak stupňovali a dokázali utkání otočit. Pak jsme šli, myslím zbytečně, do 10 lidí. Ale i přesto jsme si vytvořili šanci na vyrovnání, kterou Zbyněk Pospěch neproměnil. Proto odjíždíme bez bodového zisku, z tohoto pohledu jsem zklamaný. Ovšem z výkonu a kvality utkání můžeme být spokojeni. Samozřejmě kdyby zápas skončil remízou, byla by naše spokojenost ještě větší.“

FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha 3.2 (0:1)

Branky: 37´ Hašek, 52´ Malý  –  47´, 60´ a 80´ Šural.  ŽK: 31´ Breznaník, 36´ Janů, 51´ Karišik -  56´ Borek, 61´ Gedeon, 66´ Přeučil, 77´ Malý. ČK: 85´ Malý. Rozhodčí: Matějek, Peřina, Paták. Počet diváků: 4232

Sestava Liberce: Bičík – Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman (88´Maicon) – Vácha, Bosančič (40´ Morozenko), Janů, Breznaník – Blažek (79´ Musiol), Šural. Trenér: Šilhavý

Sestava Dukly: Rada – Hašek, Vorel, Božič, Vrzal – Malý, Svatonský (59´ Engelmann), Gedeon, Borek, Berger (82´ Kalouda) – Přeučil (72´ Pospěch). Trenér: Kozel