clanek-1
  • Rozhovory

  • 01.11.2017

Frederik Bilovský: Chceme Filipovi oplatit, že nás podržel

Proti Brnu se v základní sestavě Dukly po delší době objevil Frederik Bilovský, který nastoupil hned od začátku zápasu naposled v prvním kole v Plzni. V posledním odehraném venkovním zápase Dukla znovu nedokázala vyhrát, Bilovský považuje za pozitivní alespoň udrženou nulu.

S Brnem jste odehráli bezbrankovou remízu, jak utkání zpětně hodnotíš?
Byl to bojovný zápas, moc jsme se nedostali ke hře, kterou jsme měli v plánu hrát. Brno asi víc chtělo, hodně do nás šli, jezdili, my jsme se úplně nedokázali přizpůsobit stylu ani terénu, ale na to se nelze vymlouvat. Remízu musíme brát.

Dá se za pozitivum považovat alespoň udržená nula vzadu?
Určitě ano. Na tom můžeme stavět do dalších zápasů.

Děkovali jste po zápase Filipu Radovi, který se pak dostal i do ligové jedenáctky kola?
Myslím, že si to zasloužil, být v jedenáctce kola. Dost nás podržel, máme mu být za co vděční. Doufám, že mu to teď v domácím zápase oplatíme, aby měl pro změnu méně práce.

Za posledních pět zápasů Dukla dala pouze jeden gól, kde je chyba?
Těžko říct, kde je příčina. Nějak se od nás odklonilo štěstí a góly jsme přestali dávat. Přitom máme skvělou přípravu, na tréninku se nám daří, jdeme do sebe… Myslím, že už se to zlomí a góly začneme zase dávat i v zápasech.

V Brně jsi odehrál celý zápas, měl jsi radost z návratu do základu?
Konečně jsem zdravý, věřím, že to tak i zůstane. Cítil jsem se dobře, v závěru zápasu už jsem měl trošku těžší nohy, ale každá minuta v ostrém zápase je pro mě momentálně dobrá a důležitá, a s každou minutou to bude lepší.

Co udělat, abychom v sobotu zápas s Karvinou zakončili vítězně?
Podle mě bude důležité víc držet míč. To se nám v Brně nedařilo. Na to musíme dávat pozor, také je potřeba přitvrdit v soubojích. Nyní už je těžší terén, takže to jde hůř, ale musíme si na to zvyknout a zabrat.