clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.10.2017

Filip Rada vyhlášen nejlepším „armádním“ fotbalistou

Ve čtvrtek večer proběhlo v Domě armády slavnostní vyhlášení nejlepších armádních sportovců roku 2017. Ačkoliv náš klub už do struktury Armády České republiky nespadá, na vyhlašování je tradičně oceňován i nejlepší fotbalista z našich řad. Letos v anketě zvítězil brankář Filip Rada. Největší pozornost akce ovšem vzbudila legendární oštěpařka Dana Zátopková, která nedávno oslavila devadesáté páté narozeniny.

Filipe, dostal jsi ocenění pro nejlepšího fotbalistu Dukly, co to pro tebe znamená?
Samozřejmě mě těší a je pro mě čest, že jsem mohl dnes být ve společnosti takových lidí, skvělých českých sportovců, kteří něco dokázali, a ještě k tomu jsem vyhrál, udělalo mi to velkou radost.

Je pro tebe zvláštní být oceněn jako jednotlivec v týmovém sportu?
Neberu to tak, že bych se o ocenění zasloužil pouze já sám. Chci poděkovat celému mančaftu, celé Dukle, bez nich bych to nezvládl. Ceny si vážím, děkuji moc!

Bude tě za ocenění čekat nějaký příspěvek do pokladny v kabině?
Pokladník jsem já a nevzpomínám si, že bychom tam měli na příspěvky zavedenou i nějakou kategorii za podobná ocenění, takže doufám, že se z toho nějak vykroutím (směje se).

Dnešní večer patřil hlavně atletům, sleduješ jejich disciplíny?
Ano, když je v televizi nějaký velký závod, vždycky se podívám. Sleduji mistrovství světa, olympiády, fandím Čechům. Většinu sportovců, kteří dostávali dnes cenu, znám z televize, dneska jsem je viděl asi poprvé na živo. Všem oceněným moc gratuluji, jen tak dál!

Komu z oceněných jsi nejvíc fandil?
Nemám jednoho oblíbence, každý vyniká v něčem jiném a každý si zaslouží uznání. Mě dojalo, že tu byla i paní Zátopková. Být v tomhle věku tak vitální, jako je ona, to je krásná věc. Byl to pro mě určitě nejsilnější moment vyhlášení, doufejme, že tu s námi bude ještě pár let.