clanek-1
  • Klub

  • 04.10.2017

Vyjádření k situaci na stadionu při derby Dukla - Sparta

Na základě feedbacků, které vyplnili návštěvníci sobotního derby, a také stížností adresovaných vedení klubu, cítíme povinnost vyjádřit se k situaci na stadionu Juliska.

Situaci v ochozech ovlivnila současná nejednota a nespokojenost fanoušků pražské Sparty, kterou bohužel odnesli i domácí příznivci, zejména pak rodiny s dětmi. Fanoušci letenského mužstva se rozhodli nerespektovat jim vyhrazený sektor s kapacitou téměř 900 diváků a zamířili mezi domácí fanoušky.

FK Dukla Praha, i přesto, že je pořadatelem utkání, má pouze velmi malou šanci zabránit, resp. určit jakémukoliv návštěvníkovi sektor, ze kterého bude ligové utkání sledovat. Situace byla ztížena i tím, že většina problémových fanoušků Sparty přišla na stadion neoznačena, nebo se alespoň svou klubovu příslušnost snažila při vstupu na stadion skrýt.

Z Julisky se dlouhodobě snažíme udělat stadion přívětivý pro rodiny s dětmi a z této cesty neustoupíme. I tak se ale za excesy hostujících fanoušků omlouváme. Věříme, že zásah pořadatelské služby, i přes velmi složitou situaci, byl rychlý a adekvátní.

Ze situace v derby se i tak budeme snažit poučit a vyhodnotit ji, a to i na základě zpětné vazby od návštěvníků Julisky. Směrem k dalším exponovaným zápasům se budeme snažit, i po dohodě s hostujícím klubem, směřovat rizikové příznivce do jim vyhrazeného sektoru.