clanek-1
  • A-tým

  • 07.09.2017

Po reprezentační pauze pokračuje HET liga zápasem s Jihlavou

V šestém kole HET ligy zavítá Dukla do Jihlavy. Zápas se bude hrát v neděli 10. září od 18.00 hodin na jihlavském stadionu v Jiráskově ulici. Týmy jdou do duelu v rozdílné situaci – Dukla brala z posledních tří zápasů body za dvě výhry a remízu, Jihlava poslední tři utkání prohrála a v tabulce je s jediným bodem na patnáctém místě.

Díky reprezentační pauze měly oba celky čas na důkladnou přípravu. Dá se očekávat, že Jihlava se bude ze všech sil pokoušet o restart po nepovedeném úvodu sezony. 1. září odehrál náš nedělní soupeř přípravné utkání s druholigovým Znojmem, které porazil 6:2, ani tým Jaroslava Hynka ale během pauzy nelenil. Dukla se v Německu utkala s celkem druhé Bundesligy Norimberkem, přivezla si remízu 1:1 a dobrý pocit z velmi kvalitní přípravy. Poprvé v dresu Dukly nastoupil Lukáš Holík, který k nám přišel právě v reprezentační přestávce.

Vzájemná bilance zápasů vyznívá o trochu lépe pro Duklu – z deseti střetnutí jsme třikrát vyhráli, pětkrát remizovali a dvakrát prohráli. Napřed jsme i ve vstřelených gólech – poměrem 17:14.

K blížícímu se zápasu se vyjádřil trenér Jaroslav Hynek: „Říct v tuto chvíli, kdy je vyrovnaný spodek i střed tabulky, že jdeme uhrát v lize tři body, je hodně opovážlivé, určitě ale chceme v Jihlavě bodovat. Myslím, že poslední tři zápasy jsme zvládli, naše výkonnost jde nahoru a máme se o co opřít, abychom následující utkání zvládli. Nicméně Jihlava ve všech zápasech, v kterých jsme ji viděli – ať to bylo proti Teplicím, Slavii nebo Slovácku – měla docela dobré pasáže a nebyla daleko od toho, aby nějaké body uhrála. Jihlavští mají bodů málo. Pokud se chtějí odrazit do podzimu, velí jim to vyhrát, půjdou za tím naplno. Bude těžké uhrát tam jakýkoliv bod, ale my se budeme snažit, abychom to zvládli.“

Na utkání jsou delegování rozhodčí Zbyněk Proske – Radek Kotík, Petr Kotalík (Peter Mrázek), a delegáti Ladislav Čičmanec, Michal Brutar. 

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FC Vysočina Jihlava 3:1 (1:0)

Branky: 34. Rezek, 51. Fillo, 89. Rezek – 54. Klíma

Teplice: Grigar - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Ljevaković, Kučera - Fillo, Trubač (73. Vošahlík), Rezek (90. Červenka) – Vaněček. Náhradníci: Chudý – Urma, Hyčka, Jeřábek, Suchan.

FC Vysočina: Rakovan – Nový, Krejčí, Rosa, Keresteš (73. Tlustý) – Vaculík, Zoubele – Hronek, Ikaunieks (46. Klíma), Novotný (58. Fulnek) – Dvořák. Náhradníci: Soukup – Popović, Daníček, Štěpánek.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 4:1 (3:1)

Branky: 17. Kušnír, 19. a 54. Milošević, 30. Holenda – 6. Hronek

Dukla Praha: Rada - Kušnír, Šimůnek, Štetina, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagić (62. Koreš) – Milošević (77. Brejcha), Holenda, Olayinka (87. Juroška). Náhradníci: Hruška – Koreš, Juroška, Smejkal, Bezpalec, Edmond.

FC Vysočina: Hanuš (56. Rakovan) – Vaculík, Rosa, Krejčí, Urdinov – Fulnek, Štěpánek, Batioja (87. Popović) – Hronek (61. Tlustý), Ikaunieks – Dvořák,. Náhradníci: Rakovan – Záviška, Rabušic, Rychetník, Zoubele.