clanek-1
  • Klub

  • 29.07.2012

Petr Paukner: Spolupráce může být opravdu dlouhodobá

Společnost CARBOUNION BOHEMIA spol. s r. o. se stává novým generálním partnerem FK Dukly Praha. Jejím jediným vlastníkem je Ing. Petr Paukner. Rozhovor vznikal malou chvíli po předsezonní tiskové konferenci FK Dukly Praha.

Jak byste nám Vaší společnost představil?

CARBOUNION BOHEMIA je společnost, která vznikla před 14 lety, a která se věnuje obchodování s energetickými komoditami, jako jsou uhlí, elektřina a nově i plyn. Do této společnosti patří také expediční společnost, která zajišťuje dopravu zejména pro uhlí.

Jakého největšího úspěchu společnost dosáhla?

To je velmi složité. Firma vznikla na „zelené louce“, stala se významnou obchodní společností, která je nezávislá na velkých koncernech, které se v české energetice pohybují. Dále společnost působí nejen na českých, ale i na zahraničních trzích. A to, že vykazuje nějakou výkonnost, tak největším úspěchem je, že tu výkonnost vykazuje dlouhodobě. Není těžké být jednou velikou hvězdou, vyletět a pak spadnout.

Co vás motivovalo ke spojení právě s klubem FK Dukla Praha?

Velkou motivací bylo jednak to, že jsem Dukle fandil už od malička, chodil jsem na druhou ligu a pak jsem se setkal s panem Lafkem. A jelikož jak pan Lafek, tak všichni pánové okolo, vedou fotbal poctivě a profesionálně, tak jsem nabídl pomoc i v ohledu partnerství.

A jak to vidíte se spoluprácí společnosti CARBOUNION BOHEMIA a FK Dukly Praha do budoucna?

Myslím si, že pokud klub zůstane v rukou těchto pánu, kteří ho vedou dnes, kterých si vážím a respektuji je, tak si myslím, že to může být dlouhodobá spolupráce. Opravdu dlouhodobá.

Jaký je váš vztah k fotbalu?

K fotbalu mám vztah výborný. I přes svůj věk ho stále hraju, a to za staré pány a dále Hanspaulskou ligu, kterou dokud to půjde, budu hrát velmi rád.

Můžeme se tedy na Vás přijít podívat? Chodíte pravidelně?

Chodím pravidelně a mám slíbeno od pana Lafka, že kdybych se chtěl proběhnout po tom trávníku, o kterém jsem vždycky snil (Juliska, pozn. redaktora), tak mám tu možnost, ale ještě jsem ji nevyužil.