clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 25.07.2012

Nová sezona je tady. Na Julisce přivítáme Spartu

Nová prvoligová sezona odstartuje v sobotu utkáním FK Dukla Praha - AC Sparta Praha, které začne v 18,00 hodin. Prosíme fanoušky, aby na stadion dorazili s předstihem.

Sparta během letní přípravy udělala spoustu změn v hráčském kádru. Odešla řada hráčů v čele s Erichem Brabcem a Liborem Sionkem. Naopak na Letné přivítali posily v podobě Marka Čecha a Pabla Gila. Do Sparty se také vrátila řada hráčů z hostování. Pro Duklu nejzajímavějším jménem je bezesporu Ondřej Švejdík, který v loňské sezoně působil na Julisce.

Další výraznou změnou prošel realizační tým, kde Martina Haška na pozici trenéra nahradil Vítězslav Lavička. „Určitě víte, že jsem sparťan a moje minulost je výrazně spjatá se Spartou, ať už v roli hráče nebo trenéra. Rozhodování nebylo těžké. Chci být součástí Sparty, která bude úspěšná,“ uvedl Lavička pro web Sparty.

Generálku letenští odehráli na Letním ligovém poháru Prahy, kde získali celkově stříbrnou pozici po remíze 1:1 a následné prohře na penalty 2:3 s Bohemians 1905. „Dnešní penalty nás mrzí hlavně kvůli fanouškům, pro ně chceme vyhrát vždycky,“ uvedl Jakub Brabec pro web Sparty.

„Sparta patří k největším favoritům na titul, kádr na to má. Nový trenér povede mužstvo výkonnostně nahoru. Bude to pro nás strašně těžký start. Nicméně my jsme si ověřili, že se nejlepších mužstev u nás bát nemusíme. Loni jsme ani jedno utkání se Spartou neprohráli,“ řekl trenér Luboš Kozel.


Upozornění

Kvůli pokračující výstavbě pražského metra nebude o víkendu 28. - 29. července 2012 v provozu část zelené linky. Stanice Malostranská, Hradčanská a Dejvická. Jako náhradní dopravu budou moci fanoušci použít tramvajovou linku X-A, která pojede na trase Právnická fakulta - Malostranská - Hradčanská - Dejvická - Divoká Šárka a zpět. Tramvaj číslo 8 bude odkloněna z Vítězného náměstí do Podbaby a autobusové spoje 107, 119 a 147 budou prodlouženy ze stanice Dejvická přes Malostranskou do stanice Staroměstská. Jezdit budou v intervalu 5 min. Více zde.


Poslední utkání našeho soupeře

AC Sparta Praha – Bohemians 1905 1:1 (1:1), 1:2 po pen.
Branky: 27´ Pavelka - 19´ Moravec. ŽK: Polom. Rozhodčí: Svatík – Kožár, Štrincl.
Sparta: Čech – Vidlička, Zápotočný, Brabec, Hybš (85´ Pamić) – Přikryl, Pavelka (84´ Holek), Polom, Skalák (71´ Kadlec) – Grajciar – Kerić (55´ Podaný).
Bohemians 1905: Sňozík (46´ Havránek) - Jindřišek, Bartek, Šmíd, Kalina (46´ Potočný), Vyhnal (72´ Bálek), Jirouš (72´ Nerad), Růžička, Moravec, Rada, Žižka (46´ Cseh).
Pokutové kopy, dali: Holek, Vidlička - Bartek, Rada, Potočný. Nedali: Pamić, Zápotočný, Kadlec - Jindřišek, Bálek.


Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 63´ Lietava - 53´ Hušbauer.
ŽK: Lietava – Hušbauer, Kerič. Rozhodčí: Královec – Filípek, Mencl. Počet diváků: 4590.
Sparta: Vaclík – Vidlička, Brabec (80´ Grajciar), Jarošík, Pamič – Přikryl, Matějovský, Holek, Hušbauer, Krejčí – Kerič (71´ Sionko). Trenér Hašek.
Dukla: Rada – Hašek, Božič,Vorel, Vrzal – Podrazký (54´ Pázler), Gedeon, Hanousek – Malý (80´ Pospíšil), Lietava, Svatonský (71´ Engelmann). Trenér Kozel.