clanek-1
  • A-tým

  • 19.07.2012

Soustředění zakončeno výhrou

Poslední utkání Dukly na soustředění v Rakousku skončilo pro celek z Julisky výhrou 1:0 nad bulharským Botev Plovdiv.

Soupeř do utkání vstoupil aktivně, když hned od úvodu kombinoval hlavně ve středu hřiště, ale do zakončení se nedoslal. V 5. minutě nahrával z pravé strany Svatonský Pospěchovi, který míč postrčil Ouedraogovi, který zakončil do rukou bulharského brankáře. V 11. minutě se soupeř dostal do velké šance, kdy šel sám na brankáře Kučeru, ale ten šanci krásně chytil. O minutu později u levé strany Podrazký uvolnil Engelmanna, který přihrával na Pospěcha břed branku, ale ten prováhal.

Ve 33. minutě se po přihrávce Kaloudy na hranici šestnáctky uvolnil Pospíšil, ale již neměl prostor k zakončení. Ve 43. minutě poslal soupeř míč za obranu, ale velkou bulharskou šanci chytá Kučera. Těsně před přestávkou se Dukla dostala do přečíslení 3 na 2 při brejku, ale pospěch nejlepší čas pro střelu promarnil.

Poločas skončil nerozhodně 0:0.

V 53. minutě zahrával Plovdiv trestný kop, ale Kučera fantasticky vytáhl na roh! Z něj již Bulhaři nebyli nebezpeční.

V 61. minutě rozehrával rohový kop Podrazký, k míči se dostal na zadní tyči Svatonský a Dukla vedla 1:0!

V 64. minutě přišlo několik chyb v naší obraně za sebou, ale naštěstí je soupeř nedokázal potrestat. V 69. minutě se po krásném individuálním průniku dostal do šance Pospíšil, ale branku těsně minul. Následně se došance dostával Marič, ale promeškal správný okamžik střely.

V 72. minutě se v obrovské příležitosti ocitl Pázler! Po přímočaré akci zakončoval, ale brankář Plovdivu střelu vyrazil.

Ke konci utkání tlak soupeře nárůstal. I tak v 82. minutě Tenkl hledal výborně nabíhajícího Podrazkého, ale chyběla přesnost. V 87. minutě střílel z hranice pokutového území Podrazký, ale branku bohužel minul. Dvě minuty předkoncem střílel z 23 metrů Tenkl, ale vedle branky Plovdivu.

Dukla tak poslední utkání na soustředění v Rakousku vyhrála 1:0.

Hodnocení trenéra Jana Suchopárka: "Na závěr soustředění jsme odehráli další utkání s kvalitním soupeřem, který je nováčkem bulharské ligy. V utkání se projevila únava z náročného soustředění a někteří hráči už byli myšlenkama doma. Pro nás to ale byla dobrá konfrontace s mezinárodním fotbalem. Většina hráčů obstála. V prvním poločase byl soupeř lepší než my, ve druhém poločase po prostřídání hráčů došlo ke zlepšení. Hra se vyrovnala a k závěru utkání jsme měli několik šancí, kdy jsme mohli zvýšit naše vedení. Bylo to první utkání bez obdržené branky, kdy musíme vděčit brankáři Kučerovi, který chytil tři gólové střely. Dobré utkání odehráli i stopeři a mezi nejlepší hráče na hřišti patřil Miroslav Podrazký."

FK Dukla Praha - Botev Plovdiv 1:0 (0:0)

Branka: 61. Svatonský

Sestava: Kučera - Romera, Štětina, Božič (46. Borek), Pospíšil (75. Hašek) - Podrazký, Kalouda (62. Marič), Ouedraogo (46. Tenkl) - Svatonský (86. Vrzal), Pospěch (62. Pázler), Engelmann (75. Berger)