clanek-1
  • Ženy B

  • 29.07.2017

Ženy B: První týden přípravy zakončen utkáním v Plzni

V neděli 23. července se sešel ženský B-tým k prvnímu tréninku letní přípravy. Hráčky rezervy pražské Dukly čeká tuto sezonu vstup do ČFLŽ, do které zasáhnou na začátku zaří proti Ústí nad Labem. Jak zatím příprava probíhá a co je nadále v programu?

Letní příprava začala fotbalistkám béčka na Julisce, kde v prvním týdnu stihly tři tréninkové jednotky, modelové utkání s WU18 a klasické přípravné utkání s plzeňskou WU15. Tím zakončil tým Jakuba Kowolowského první týden a nyní má před sebou soustředění od neděle do pátku, během nějž sehraje utkání proti benešovským žákům U14 a o víkendu je čeká miniturnaj ve Rtyni, kde sehrají zápasy proti Teplicím a béčku Drážďan.

Do nové sezony nastoupil stávající kádr doplněný o část dorostenek, které nešly do A-týmu, zároveň tým byl doplněn o hráčky, jež zkouší fotbalové štěstí v našem klubu. Letos by měly všechny hráčky získat větší minutáž, díky druhé soutěži, kterou Dukla přihlásila.

Do čtvrtečního modelového utkání s dorostenkami zasáhlo celkem 21 hráček, s konečným výsledkem 3:5. V sobotu 29.7. nastoupil B-tým v Plzni proti WU15. S již tradičním soupeřem přípravy odehrála Dukla celkově 4. zápas a tentokrát se oba týmy rozešly poprvé smírně 2:2.

FC Viktoria Plzeň WU15 – FK Dukla Praha B 2:2 (2:1)

Branky Dukly: 23. Košatková, 64. Kocková

Už před zápasem v Plzni musel trenér řešit komplikace v podobě lehkých zranění a nemocí a nominaci upravil na konečných 15 hráček. Po příjezdu do Plzně ale jakoby začal spíše černý den. Už při rozcvičce se necítila Kroutilová a nakonec utkání raději úplně vynechala, během utkání pak postupně odstoupilo několik hráček. Utkání však přesto ukázalo zajímavou podívanou, první půli vyrovnaný zápas. První branku Dukly vstřelila Zuzana Košatková, která stála na konci pěkné akce – Šefčíková připravila míč do vápna pro Pýchovou, jejíž přihrávku pod sebe si našla střelkyně a po kličce vyrovnala na 1:1. Druhý poločas už patřil našim hráčkám. Několik slibných akcí si tým vytvořil a své soupeřky nepustil z vlastní poloviny, avšak branka dnes byla fotbalistkám ve vínovém malá. Druhou branku Dukly vstřelila po rohovém kopu Tereza Kocková, jež si naběhla na pěkný centr Pýchové a zavěsila rovnou k tyči! Po závěrečném hvizdu si tak oba týmy připsaly do přípravy remízu 2:2.

Jakub Kowolowski, trenér: „Máme za sebou první týden tréninků, odehráli jsme dvě utkání, se kterými jsme spokojeni. V tuto chvíli se snažím zkoušet a poznávat hráčky. Zejména v modelovém utkání jsme na všech postech vytočili množství hráček, zápas měl slušné tempo, dokonce i se zajímavými pasážemi a akcemi. Jen je škoda, že jsme prozatím museli trochu improvizovat na pozici brankáře, věřím, že gólmanky se k nám připojí do plného tréninku už na soustředění.

Spokojený však nemohu být s Plzní, pokud některou z hráček něco tahalo, případně se necítila, dostala volno, chceme mít hlavně na soustředění zdraví a kompletní kádr. V Plzni jsme k tomu utrpěli několik dalších zranění, doufám, že se brzy hráčky dají dohromady. Další týden se k nám připojí i další hráčky, které se vrací po nemoci či dovolené a já už se těším do další práce.“