clanek-1
  • U11

  • 29.06.2017

U11 Scharr Nations Cup 2017

Týden po úspěšně zvládnutém turnaji v Hannoveru odjížděla druhá polovinou kádru starší přípravky U11 plna očekávání na další turnaj, tentokrát do Stuttgartu. Turnaj byl opět skvěle obsazen týmy jako Juventus Turín, PAOK Soluň, Rapid Vídeň, FC Dallas, Royal Antverpy, Bate Borisov, FC Ingolstadt, SC Freiburg, St.Gallen, Racing Štrasburk, Lech Poznaň, 1.FC Norimberk a další.

"Cestu jsme tentokrát absolvovali společně s kluky z Teplic a Slavie, netrvalo dlouho a v autobuse se vše promíchalo. Po večerním příjezdu do Reutlingenu si kluky ze všech tří klubů převzaly hostitelské rodiny," začal vyprávění trenér Patrik Zeidler.

"V sobotu nás pak v základní skupině čekaly 3 německé kluby a silný PAOK Soluň, bohužel ani jedno utkání jsme nezvládli, vstřelili pouze jednu branku a obsadili 4. místo.
V klíčovém utkání o postup do horní části turnajového pavouka jsme zvládli a pevně doufali ve zlepšené výkony ve druhém hracím dni, ale opak byl bohužel pravdou. 
Pokračovali jsme ve hře bez chuti, nápadu a nasazení. V situacích, které jsme po většinu sezony dokázali řešit s chladnou hlavou, si kluci najednou nevěděli rady, často zakopávali o míč (bohužel velikosti č. 5) a téměř se nedostávali ani do zakončení. Když už jsme si gólovou šanci vytvořili, naložili jsme s ní nekoncentrovaně, zbrkle a často i příliš ledabyle. Konečné 23. místo je pouze odrazem našeho herního projevu, který jsme ve Stuttgartu zanechali. Nicméně zkušenosti (ubytování v hostitelských rodinách, kontakt s kluky z Juventusu, odlišná pravidla a možná i ponaučení se ze zbytečné nervozity), které kluci během celého turnaje získali, jsou k nezaplacení."

Základní skupina

FK Dukla Praha - Spvgg 1897 Cannstatt e.V. 0:0

FK Dukla Praha - 1.FC Lauchhau-Lauchäcker 04 1:1

FK Dukla Praha - FC Memmingen 1907 e.V. 0:2

FK Dukla Praha - PAOK Soluň 0:0

Barážové utkání

FK Dukla Praha - FV Olympia Laupheim 2:1

Finálová skupina

FK Dukla Praha - Slavia Praha 0:2

FK Dukla Praha - Botev Plovdiv 0:2

Utkání o 17.-24.místo

FK Dukla Praha - BWB 03 Bath 0:2

Utkání o 21.-24.místo

FK Dukla Praha - Honvéd Budapešť 1:3

Utkání o 23.místo

FK Dukla Praha - FC Memmingen 1907 e.V. 0:0, na penalty 2:0