clanek-1
  • A-tým

  • 24.06.2017

Úvodní rozhovor s Ivanem Ostojičem

Pochází ze srbského města jménem Pančevo, které se nachází 15 km od Bělehradu. Fotbal začal přirozeně hrát v místním FK Dinamo Pančevo. Následovaly kluby jako Radnik Stari Tamis a FK Dolina Padina, odkud zamířil na své první zahraniční angažmá do Košic, poté do Myjavy. Půl roku před příchodem do Dukly okusil i kyperskou ligu.

Na jak dlouho jsi podepsal smlouvu s Duklou?

Smlouvu jsem podepsal na 2 roky.

Čeho bys tu chtěl za následující 2 sezóny dosáhnout?

Chtěl bych s Duklou dosáhnout nejlepšího možného výsledku a postavení. Chtěl bych klubu pomoci a zároveň, aby klub pomohl mně. Přál bych si, aby se mnou byli spokojeni jak trenéři a spoluhráči, tak fanoušci.

Máš za sebou angažmá na Slovensku, poté sis zahrál na Kypru. Proč ses rozhodl pro přestup do Česka?

Myslím si, že se tu seriózně pracuje a především je to velký krok v mé kariéře. Česká liga je velmi kvalitní soutěž a rozhodně jsem tímto přestupem neudělal žádnou chybu.

Měl jsi ještě nějaké jiné nabídky?

Ano, nějaké nabídky jsem měl, ale nic nebylo tak konkrétní jako nabídka Dukly. Jakmile se mi lidé z klubu ozvali, tak jsem se nerozmýšlel a nabídku bez váhání přijal.

Komunikuješ velmi dobře slovensky. Co čeština, dělá ti nějaký problém jí rozumět?

Až takový problém to pro mě není, ale samozřejmě je to o něco složitější. Když někdo mluví rychle, tak mám občas problém mu rozumět. Myslím si, že do dvou týdnů si na řeč bez větších potíží zvyknu a pokusím se také mluvit česky. (usmívá se)

Hrával jsi za Myjavu, z které sem na Julisku během zimní přestávky zamířili hned dva hráči, předpokládám, že se s nimi tedy znáš…

Ano, znám a určitě mi to pomůže v zapojení se do mužstva. Chlapci mi s čímkoliv pomůžou, takže to beru jako jednoznačnou výhodu.