clanek-1
  • A-tým

  • 23.06.2017

​Druhou posilou se stává Ivan Ostojič

Vedení FK Dukla Praha oznamuje příchod srbského hráče Ivana Ostojiče. Vysoký stoper s klubem podepsal smlouvu do konce června 2019.

Sedmadvacetiletý Srb, má za sebou šestileté zkušenosti ze slovenské Fortuna ligy. Ve svých jednadvaceti přišel do prvoligových Košic, kde odehrál tři a půl sezony, než tým spadl do druhé ligy. Po půl roce v nižší soutěži odešel do prvoligové Myjavy, ani tam se ale dlouho neohřál, po roce se klub odhlásil ze soutěže a Ivan se stal volným hráčem. Následovalo půlroční působení v kyperské lize v týmu Karmiotissa FC.

„Příchod Ivana je reakcí na velký zásah do defenzivních řad našeho mužstva. Duklu opustili stopeři Michal Smejkal a Lukáš Štetina, univerzál Branislav Miloševič a Honza Juroška, který byl alternací na pravého beka. Odchodem jmenovaných hráčů cítíme potřebu doplnit především defensivní posty v týmu a Ivan je svým potenciálem vhodným typem hráče. Několik sezón odehrál ve slovenské lize a v našem mužstvu se potkává se svými dřívějšími spoluhráči z působení v Myjavě,“ okomentoval příchod hráče sportovní ředitel Günter Bittengel a dodává, že se nejedná o jedinou plánovanou posilu: „Jsme připraveni přivést do našeho klubu ještě jednoho kvalitního hráče o jehož příchodu vedení klubu v současné době intenzivně jedná.

„Rád bych s Duklou dosáhl nejlepšího možného výsledku a postavení. Chtěl bych klubu pomoci a zároveň, aby klub pomohl mně. Přál bych si, aby se mnou byli spokojeni jak trenéři a spoluhráči, tak fanoušci,uvedl k přestupu Ivan Ostojič.

Ivan Ostojič

26. 6. 2017 | 190 cm | střední obránce
Liga (SK): 111 startů, 3 branky
Liga (Kypr): 7 startů