clanek-1
  • Články mládež

  • 15.06.2017

Vítězem turnaje DUKLA MINI CUP 2017 se stal Motorlet

Ve středu 14. června 2017 se na Julisce uskutečnil již XV. ročník fotbalového turnaje mladších přípravek DUKLA MINI CUP 2017, jehož spolupořadatelem byl vedle UNIASK ČR a ASC DUKLA i náš klub.

Turnaje se zúčastnilo 8 družstev rozdělených do dvou základních skupin, z nichž první dvě postupovala do semifinále, ostatní sehrála zápasy o 5. až 8. místo.

Ze skupiny „A“ postoupil tradiční účastník MINI CUPu FK Motorlet Praha, který vyhrál svoji skupinu pouze díky lepšímu rozdílu v celkovém skóre před Viktorií Žižkov. Loňský finalista – FK DUKLA JM – se tentokrát do bojů o medaile neprobojoval.

Skupinu „B“ ovládla suverénně domácí DUKLA a do semifinále ji doprovodila druhá Aritma. AC Sparta Praha přijela opět s družstvem o rok mladším a již podruhé zůstala před branami play – off.

V semifinále pak dominovali oba vítězové základních skupin. Motorlet si lehce poradil s Aritmou a domácí DUKLA hravě přehrála žižkovskou Viktorii.

Finálový zápas přinesl napínavou podívanou s nepříznivým rozuzlením pro domácí tým. DUKLA podlehla Motorletu a zůstala tak krůček od celkového prvenství.

V boji o bronzovou příčku si vedla lépe Aritma a na Viktorii Žižkov zbylo velice nepopulární 4. místo.

O titul nejlepšího střelce turnaje se po odehrání všech zápasů ucházeli hned tři hráči s počtem 13 vstřelených branek. O vítězi tak rozhodoval penaltový rozstřel, ve kterém si vedl nejlépe hráč domácí DUKLY Jakub ZAVADIL.

Nejlepším brankářem se stal Šimon MACHÁČEK z Motorletu Praha.

Malou pozornost obdržela i dvě děvčata, která na turnaji startovala v družstvu FK DUKLA JM – Daniela BEDNÁŘOVÁ a Denisa CABALOVÁ.

Turnaj měl jako každoročně velmi dobrou sportovní i společenskou úroveň, ceny nejúspěšnějším účastníkům předával mj. Mgr. Imrich BUGÁR, mistr světa v hodu diskem a stříbrný medailista z OH Moskvě, který v současné době vykonává funkci předsedy UNIASK ČR.

Závěrem je třeba poděkovat všem partnerům a sponzorům turnaje, bez nichž by nebylo možné tuto akci v daných rozměrech a kvalitě uspořádat – Magistrátu hl. města Praha, Vojenským lesům a statkům ČR a Vojenské zdravotní pojišťovně.


Výsledkový servis:
Skupina „A“: 

FK Motorlet Praha – FK Viktoria Žižkov 6 : 6
FK DUKLA JM 8 : 4
SK Střešovice 1911 14 : 1
FK Viktoria Žižkov – FK DUKLA JM 11 : 7
SK Střešovice 1911 11 : 6
FK DUKLA JM – SK Střešovice 1911 14 : 3

Skupina „B“: FK DUKLA Praha – SK Aritma Praha 16 : 12

AC Sparta Praha 10 : 3
FC Přední Kopanina 20 : 1
SK Aritma Praha – AC Sparta Praha 10 : 5
FC Přední Kopanina 11 : 0
AC Sparta Praha – FC Přední Kopanina 8 : 4

Utkání o 7. místo: SK Střešovice 1911 – FC Přední Kopanina 8 : 6

Utkání o 5. místo:AC Sparta Praha – FK DUKLA JM 6 : 3

Semifinále: 

FK Motorlet Praha – SK Aritma Praha 13 : 4
FK DUKLA Praha – FK Viktoria Žižkov 27 : 2

Utkání o 3. místo: SK Aritma Praha – FK Viktoria Žižkov 12 : 3

Finále: FK Motorlet Praha – FK DUKLA Praha 10 : 7


Konečné pořadí: 

1. FK Motorlet Praha
2. FK DUKLA Praha
3. SK Aritma Praha
4. FK Viktoria Žižkov
5. AC Sparta Praha
6. FK DUKLA JM
7. SK Střešovice 1911
8. FC Přední Kopanina