clanek-1
  • WU11

  • 06.06.2017

WU11: Baletky na Julisce

V neděli brzy ráno se starší přípravka sešla k jednomu z posledních mistrovských utkání v této sezóně. Vypadalo to, že počasí zápasu přát nebude, v době srazu byla bouřka a prudký déšť. Jakmile však děvčata vstoupila na trávník, počasí se umoudřilo, a tak nic nebránilo dalšímu fotbalovému dnu. Soupeři nám tentokrát byli kluci z Horních Měcholup.

Zápas byl celkově vyrovnaný, všechny hráčky, stejně jako hráči soupeře, měli možnost si zahrát hezké utkání. Začátek zápasu byl trochu pomalejší a klukům se podařilo vstřelit několik branek. Holky se však nevzdávaly a střelecky se dotahovaly. Především však předvedly mnoho pěkných kombinací, které byly oceněny potleskem rodičů. Ani v individuálních dovednostech holky nezaostávaly, naopak ukázaly spoustu povedených kliček a také už velmi slušný přehled v samotné hře. V tréninku naopak ještě potřebujeme zapracovat na správném obsazování soupeřů při autech a rozích. O střely také nebyla nouze, několik z nich orazítkovalo tyče nebo skončilo v rukou brankáře, celkem sedm jich však bylo důvodem k duklácké radosti. A nebyly to góly obyčejné, většina z nich vymetla všechny pavučinky, které v bráně mohly být. Kluci nakonec vstřelili deset gólů, a tak v utkání zvítězili. Pochvalu, za povedené výkony, dnes zaslouží všechny holky, které na zápas dorazily, byť vzhledem ke školám v přírodě se jich sešlo méně než obvykle. Jmenovitě Linda, Zuzka, Niky, Léňa, Amálka, Maruška, Saša a Viki.

Dukláckým mimoňům teď zbývá poslední týden do finálového turnaje dívčích přípravek, kde budou chtít předvést to nejlepší, co v nich je.