clanek-1
  • Juniorka

  • 25.06.2012

Juniorka zahájila letní přípravu

Dnešním dnem odstartovala juniorka letní přípravu. Během ní odehrají svěřenci Jaroslava Peřiny čtyři přípravná utkání, zúčastní se turnaje v Pacově a odjedou na soustředění do Nymburka. Zeptali jsme se.

Co se změnilo v týmu během letní přestávky?

V týmu došlo k obvyklým změnám, které se dějí u juniorských týmů. Přichází 8 dorostenců ročníku 1993, přičemž mnozí z nich již v průběhu jara zasáhli do bojů v divizi a nyní v přípravě se budou prát o své místo v sestavě. Naopak odchází hráči, kteří buď potřebují změnu v podobě vyšší soutěže (Preisler zahájí přípravu v Kunicích), nebo chtějí být blíže domovu (Podkul je na testech v Třinci a Fisay zvažuje návrat na Ukrajinu). Poslední, kdo odchází, je Petr Heran, který míří na přípravu pravděpodobně do Aritmy. Touto cestou bych i rád poděkoval těmto hráčům za to, co pro Duklu udělali a popřál jim pevné zdraví a úspěchy v životě i ve fotbale.

Zapojili se do přípravy A týmu někteří hráči juniorky?

Ano, do přípravy se zapojil Radim Jíra a Ismael Ouedraogo a pokud mám zprávy od Luboše Kozla, vedou si poměrně dobře, což mě samozřejmě těší, a jsem rád, že ti chlapci dostanou prostor se předvést v prvním týmu.

Budete v rámci přípravy testovat nějaké jiné hráče?

Náš kádr do přípravy bude zhruba 22 hráčů plus dva brankáři, do soutěže kádr zúžíme na 18+2. Do přípravy by se měl zapojit talentovaný gruzinský hráč Lasha Shindagoridze a jeden arménský hráč ročníku 1994. Oba přijdou na 10 denní test, pak si to vyhodnotíme a uvidíme. Na test ještě přijde hráč M. Červeňák z Poruby. Jinak budeme tak jako obvykle pracovat s hráči vlastní líhně.

Jaký je program přípravy a kdy začíná nová juniorská soutěž?

Příprava je poměrně krátká, proto stihneme jen 5 přípravných utkání, ale myslím, že to je dostačující. Vzhledem k tomu, že odehrajeme 17 mistrovských utkání na podzim, budou mít hráči dost příležitosti ukázat, co v nich je. Juniorskou soutěž zahájíme domácím utkáním s Hradcem Králové ve středu 1. srpna pravděpodobně 17,00. Přípravu jsme zahájili 8. července, následovat bude soustředění v Nymburce, a po návratu bude chybět již jen týden do startu nové sezóny.

S jakými cíli vstoupíte do této nové sezóny?

Pro nás jsou cíle jasné a dané. Vychovat, případně připravit hráče pro první tým. To je náš jediný cíl. V soutěži se budou kluci potkávat s týmy, proti kterým třeba ještě nikdy nenastoupili, a tak nás čeká spousta nových konfrontací, nových výzev, protože na to osobně moc těším.