clanek-1
  • Rozhovory

  • 14.05.2017

Lukáš Štetina po zápase glosoval dramatické derby v Edenu

Sám se ocitl v nejdiskutovanějším momentu zápasu, když došlo k drobnému kontaktu mezi ním a slávistou Van Burenem, ze kterého resultovala penalta. Nejen k této situaci směřovali bezprostředně po zápase otázky novinářů určené Lukášovi Štetinovi.

Jak cenný je dnešní bod z derby?

Věděli jsme, že Slavia má silné mužstvo a myslím si, že jsme se s tím poprali solidně. Sám výsledek dokazuje, že jsme tady předvedli dobrý výkon.

Cítili jste v závěru, po vyrovnávacím gólu, že Slavia byla hodně nervózní a že byla ještě šance ji dorazit?

Oni začali tlačit do plných a my jsme tento výsledek všemi silami bránili. Na druhé straně ale vznikaly mezery, kterých jsme možná mohli využít. Důležité ale především bylo zvládnout to vzadu a to se nám podařilo.

Ty jsi byl u toho nejvíce diskutovaného momentu zápasu, což byla penalta po tvém faulu na Van Burena. Jak to tam bylo?

Nějaký kontakt tam byl, ale myslím si, že se penalta pískat nemusela. Cítil jsem jeho dva kolíky na mé noze tak silně, asi jako když si zlehka položím kopačku na nohu. Kontakt byl opravdu minimální, ale on hned začal křičet, jako kdybych mu zrovna utrhnul nohu. To je ale už potom o něčem jiném. Spíš bych hledal faul v předcházejícím souboji, kde mě podle mého názoru fauloval Mešanovič.

Reakce rozhodčího přišla po nějakých 3 vteřinách, myslel sis, že se pískat nebude?

Asi si to ještě rozmýšlel, ale nakonec penaltu odpískal. Poté s tím nešlo už nic dělat. Nechci hodnotit výkon rozhodčích, to musím nechat na kompetentních lidech. (usmívá se)