clanek-1
  • WU11

  • 12.05.2017

WU11: Dva dívčí turnaje, sedm soupeřů

Oba květnové svátky strávila starší přípravka na republikových turnajích této věkové kategorie.

TURNAJ VE STUDENCI

Na prvního máje jsme brzy ráno vyrazili skoro až do Krkonoš, konkrétně do Studence, který tentokrát turnaj pořádal. Přivítalo nás chladné počasí a v pozadí zasněžené vrcholky hor. Na úvod nás čekal Jablonec, tým s velmi mladými hráčkami, které zatím především sbírají zkušenosti. Holky si s chutí zastřílely, do naší sítě si žádný míč cestu nenašel a tak zápas skončil 11:0 pro Duklu. Následovalo utkání s Třebší, děvčata si po prvním zápase asi myslela, že všechno půjde samo a tak po pár minutách prohrávala 2:0, naštěstí se však vzpamatovala a zápas otočila. Po výhře 5:3 si holky jen chvíli odpočinuly a už je čekal domácí Studenec, v průběhu turnajů jim nejvyrovnanější soupeř. Na hřišti však byl doma tým ve vínovém a po 6 vstřelených brankách a pouze jedné obdržené se mohl radovat z vítězství. V posledním zápase holky z Dukly čekal Trutnov. Utkání mělo opět jasný průběh a po výhře 7:1 holky ukázaly, že v této skupině jsou nejlepším týmem a hlavně předvádí nejhezčí fotbal, neodkopávají míče a nehrají na náhodu. Naopak se snaží chodit do kliček, nahrávat si, rozehrávat od brankářky a celkově hrát konstruktivně. Výhry po takových výkonech těší o to víc. Navíc skoro všechny hráčky se mohly radovat se své vstřelené branky.


Dukla má v soutěži starších přípravek přihlášené dva týmy, skupinu “C” hrají hráčky starší přípravky a skupinu “A” hráčky mladší přípravky. Protože se v průběhu soutěže ukázalo, že áčkovou skupinu hrají silnější týmy, domluvili se dukelští trenéři, že se týmy na poslední turnaj prohodí. Mladší hráčky budou hrát pro ně vyrovnanější skupinu a starší se budou moci porovnat zase s dalšími týmy.

TURNAJ V BRNĚ

V pondělí 8. května tak rostoucí Mimoni vyrazili do Brna, kde je postupně čekaly soupeřky z Brna - Horních Heršpic, Hradce Králové a Pardubic. Turnaj, na rozdíl od minulého, začal zápasem, o kterém jsme věděli, že bude těžký. Čekaly nás Heršpice, se kterými jsme se dvakrát poměřili v zimě v hale a v obou případech tehdy dokázaly svoje kvality. Zápas začal vyrovnaně, soupeřky byly o něco lepší, ale holky z Dukly s nimi dokázaly držet krok. Na začátku druhého poločasu, tak byl stav utkání 2:2, bohužel holky poté dostaly další gól a soupeřky byly najednou mnohem lepší, rychlejší, techničtější, s výbornou střelbou a velkým přehledem ve hře. Zápas skončil vítězstvím domácích 5:2 a bylo vidět, že Brnu se letos ve starší přípravce sešel opravdu výborný tým, složený z mnoha vyspělých hráček. V dalším zápase nás čekaly Pardubice. Holky před zápasem říkaly, že soupeřky pošlou zpátky domů na perník a skutečně se tak stalo. Postupně padly do soupeřovi branky čtyři branky a Dukla se tak radovala z vítězství 4:0. V posledním zápase čekal hráčky ve vínovém Hradec, trenér holky upozorňoval na vysokou útočnici, kterou nemají nechat vystřelit. Dukla se v zápase rychle ujala vedení a hráčky si asi myslely, že se zápas vyhraje sám. Holky sice vstřelily pět branek, ale celkem nepochopitelně, především nedůrazem, nechaly vstřelit pět branek také jedinou hráčku soupeře, samozřejmě tu, na kterou je trenér upozorňoval. Byť Dukla byla jasně fotbalovější, hráčkám se tento zápas opravdu nepovedl a skončil remízou 5:5. Snad právě tento zápas poslouží jako pomyslný zdvižený prst před finálovým turnajem, který holkám říká, že je třeba bojovat v každém utkání. Z Brna jsme tak odjížděli všichni trochu zklamaní, ale na druhou stranu si holky zahrály v nádherném počasí další turnaj, poznaly další soupeře a hrou samotnou se dál učily i bavily. A to je nejdůležitější.

Mezi děvčaty byly Linda Synovcová, Julča Martynková, Lenka Černá, Zuzka Mocová, Nikča Köhlerová, Saša Kolowrat, Kačka Šebrlová, Danča Nováková, Amálka Řeháková, Klárka Smetanová, Lejla Dostálová, Maruška Šilhavá a Isa Minaříková.

Jsme rádi, že během 8 dní jsme se mohli utkat se sedmi různými soupeři a poměřit tak síly s polovinou republiky. Je to pro všechny týmy jistě zajímavější, než hrát stále se stejnými soupeři. Je tak k zamyšlení, jestli by obecně formát soutěže, kde by se na jednotlivé turnaje sjely pokaždé jiné týmy, nebyl pro všechny pestřejší a přínosnější.

Za měsíc nás čeká finálový turnaj a holky jistě budou chtít v konkurenci nejlepších týmů v republice ukázat, o kolik se zase během celé sezóny zlepšily a také si užít další fotbalový den.