clanek-1
  • WU9

  • 09.05.2017

WU9: Mladší přípravka má za sebou další dvě kola v soutěži WU11

Květnové svátky byly pro nás opět ve znamení fotbalu. Oba dny jsme odehráli další kola soutěže starších přípravek a učili se. Letos sbíráme zkušenosti a připravujeme se na příští sezónu. Celou ligu ještě zakončí finálový turnaj, který se odehraje 11. června. Zde je souhrn květnových kol.

1.5.2017 Turnaj dívčích starších přípravek v Hradci Králové

Naše mladší přípravka se letos zapojila do ligy starších přípravek, která se hraje turnajově. Turnaj v Hradci Králové byl trochu jiný. Díky aktivitě Lokomotivy Brno, se na turnaj sjely i další týmy mladší přípravky, a tak Dukla jela na akci se 17 hráčkami. Na hlavním hřišti hrály zkušené dívky proti fotbalistkám wu11 a na vedlejším se hrál přátelák kategorie wu9. Akci zakončil miniturnaj mladších přípravek.

První utkání bylo s domácím týmem. Naše holky se snažily bojovat, ale nekvalitní trávník a velký míč jim dělaly problémy. Nedokázali jsme balón zpracovat do volného prostoru, prakticky každá přihrávka končila pod nohami a než se nám podařilo s míčem něco udělat, tak jsme o balón přišli. V podobném duchu se nesla i další dvě utkání.

Hradec i Brno měli po jedné hráčce ročníku 2008, Pardubice žádnou. No my jsme nakonec prostřídali i celou řadu dívek ročníku 2009 a to jen proto, aby si zkusily atmosféru takového utkání. Během turnaje jsme dokázali dát 3 góly, ukázali jsme, že se starších holek nebojíme a nasbírali celou řadu zkušeností. Za turnaj všechny holky zaslouží velkou pochvalu.

8.5.2017 Turnaj starších přípravek v Trutnově

Další pondělní májový svátek a další kolo ligy starších přípravek. Vzhledem k tomu, že má Dukla v soutěži 2 týmy a je možné si hráčky s předstihem nominovat dle potřeby, vydali jsme se na hřiště s jinými soupeři. Tato změna byla pro některé týmy překvapením, ale soutěži to jistě prospělo. Týmy, které naší wu9 jednoznačně přehrávaly si tak zahrály proti silnějšímu soupeři a skupina kde Dukla kralovala měla možnost hrát lehčí utkání.

V Trutnově na nás čekal jako první tým domácích. Zde již soupeři mnohem častěji nominují mladší dívky, takže jsme se s domácími neustále tahali o to, kdo nakonec vyhraje. Bohužel holky z Dukly nehrály tak naplno jak umí a neustále dotahovaly jednogólovou ztrátu. Ve vyrovnaném utkání nakonec podlehly 5:4, ale pro oba týmy to musela být jistě příjemná změna.

Druhé utkání jsme hráli proti holkám, které měly neuvěřitelnou výškovou převahu. Naše hráčky mnohem lépe kombinovaly než v Hradci. Jistě k tomu přispěl i kvalitnější trávník, ale bohužel, dlouhé nohy soupeřek všechny naše snahy včas zastavily a bránu trefovaly velmi snadno. Utkání nakonec skončilo 2:9 a my jsme byli rádi za ty dva krásné góly. Třetí utkání s Třebeší jsme úplně prospali. Byli jsme pomalí, málo důrazní a vůbec jsme nespolupracovali. Ale i tak byl výsledek krutý. Naštěstí nás prohra o 8 gólů nepoložila a čtvrté utkání jsme si náležitě užili.

Poslední zápas Dukla odehrála proti Jablonci. Hned v úvodu utkání jsme se dostali do vedení a to nám zvedlo náladu. Najednou holky bojovaly o každý míč a nechtěly utkání ztratit. Soupeř se však nezdával a první půlka skončila 3:1 pro Duklu. Druhá polovina pro nás nezačala dobře. Během chvilky jsme 2x inkasovali a skóre tak bylo 3:3. Od tohoto okamžiku však naše holky začaly hrát to, co umí. Konečně to byl tým, který porazil Štěrboholy. Holky začaly makat, dovolily si kličku a nahrávaly si na góly. Gabča, která často kraluje spíše v bráně než v poli předvedla věci, které se jen tak nevidí. Procházela hřištěm s neuvěřitelnými kličkami a v rychlosti, kterou u ní nikdo nikdy neviděl. Nejen díky jejím třem gólům, ale také díky gólům Kačky(2x), Adriany(2x) a Hanky náš tým zakončil kolo výhrou 8:3.

Sestava: Hanka Makovičová, Anežka Kárová, Kačka Kolmanová, Adriana Lauková, Gabča Sobotková, Silvie Balounová, Ella Norlin, Eliška Remešová, Lenka Gajzlerová

Hodnocení trenéra Jána Makoviče: „Předvedenou hrou byl turnaj v Hradci mnohem lepší. Tam do toho holky dávaly všechno. No možná díky tomu, že byly oba turnaje blízko po sobě a že v Hradci prošly mnoho soubojů, které dost bolely, nebyly naše fotbalistky tak zapálené v Trutnově. Líbil se mi nápad Heršpic pozvat do Hradce i mladší dívky, protože těm tyto akce chybí. Co se týče Trutnova, tak mne mrzí, že holky nehrály celý turnaj ve stejném tempu jako zápas s Jabloncem. Úvodní utkání jsme si prohráli tím, že jsme nemakali na 100%. I když nejsem úplně spokojený, tak je velký úspěch, že se holky zvládnou gólově v této konkurenci prosadit. V Trutnově jsme dali 15 gólů a poslední minuty byly hodně radostné. Holky si své první vítězství užívaly a to mne těší ze všeho nejvíc.“