clanek-1
  • Rozhovory

  • 06.05.2017

Jan Holenda: „Příbram se stává mým oblíbeným soupeřem“

Naposledy dal Jan Holenda dva góly v jednom zápase právě Příbrami. V pátečním utkání proti stejnému soupeři si na to rozvzpomněl a svůj počin zopakoval i v dukelském dresu. Svoji jarní gólovou bilanci tak zvýšil už na 5 gólů.

Dva góly v zápase si dal před dneškem jenom Příbrami, znamená to, že je to tvůj oblíbený soupeř?

Vypadá to, že asi jo. Co si pamatuji, tak v Plzni právě proti Příbrami jsem dával celkem parádní nůžky a musím říct, že ty dnešní byly taky pěkné. Takže se Příbram stává mým oblíbeným soupeřem. (směje se)

Jak vypadaly situace, které vedly k oběma trefám?

Byl tam balón do vápna, kde se to ke mně možná trochu se štěstím odrazilo a já to zakončil. U druhého gólu mě také Kory vepředu konečně pořádně našel a potom už to bylo jednoduché. (usmívá se)

Napadlo tě hned, že uděláš gólmanovi kličku?

Aleše (Hrušku) znám a je to velký gólman. Z toho důvodu je střílet na něj poměrně těžké, takže jsem šel do toho, že tu kličku udělám.

V médiích kolovaly zvěsti, že tu dnes Příbram zvítězí, vnímal si to nějak?

Je potřeba říct, že Příbram v posledních zápasech nehrála vůbec špatně, jak zápas se Spartou, tak zápas s Jabloncem odehrála velmi kvalitně a řekl bych, že se prostě chtějí zachránit a je to na nich vidět. My jsme do toho utkání šli s tím, že oni nemají, co ztratit a jediný, kdo může něco ztratit, jsme my. S ohledem na to jsme k tomu také přistoupili a měli jsme zápas celou dobu v otěžích. I když v prvním poločase byla určitá pasáž, kdy se Příbram trochu nadechla, ale jinak jsme to zvládli.

V Dukle už si dal od svého přestupu 5 gólů. Čím to, že se ti tu daří?

Je to jednoznačně týmem a jeho kvalitou, která tady je. A také je to mým vytížením, které mám.