clanek-1
  • Juniorka

  • 10.06.2012

Rozhovor: Jaroslav Peřina, trenér Juniorky

"Je velká škoda, že jsme některá utkání nedokázali dotáhnout do vítězného konce", říká v krátkém rozhovoru po skončené sezoně Divize skupiny A trenér Juniorky Jaroslav Peřina.

Jak hodnotíte dnešní utkání proti Benešovu?

Dnes jsem spokojen s předvedenou hrou, ale samozřejmě nemůžu být spokojený s výsledkem. Hlavně druhý poločas jsme si vytvořili spoustu příležitostí, které jsme měli proměnit. Nestalo se. Kdyby jsme je proměnili, tak by výsledek byl asi trochu jiný.

Benešov hrál tak, jak hrál. Ztrestal nás ze dvou standardních situací. Bohužel naše herní převaha nevedla k tomu, aby výsledek byl lepší. Je to škoda, hlavně pro kluky, protože oproti našemu výkonu v Tachově, jsme dnes hráli velmi dobře.

Jak se díváte na uplynulou sezonu?

Celou sezonu bych rozdělil na dvě poloviny. Na podzim jsem byl spokojený, protože jsme předváděli dobrý fotbal a bylo to podpořeno i herními výsledky. Bohužel oproti tomu se nám jaro výsledkově moc nepovedlo. Je velká škoda, že jsme některá utkání nedokázali dotáhnout do vítězného konce.

Velmi tristní je naše bilance venkovních utkání, kdy jsme v podstatě neudělali ani jeden bod na soupeřových hřištích a vstřelili pouze tři branky. Naproti tomu doma jsme vždy minimálně jednu branku dali, což je dobře. K zamyšlení je určitě naše malá produktivita na hřistích soupeřů a s tím spojené výsledky z venkovních zápasů.

Od přístí sezonu vznikne juniorská soutěž. Jak se na ni těšíte?

Těšíme se. Bude to samozřejmě jiná konfrontace. Budeme se potkávat s ligovými mužstvy a to nám může být jedině k prospěchu. V té soutěži samozřejmě půjde o výhry, ale nebude tak důležité umístění, takže budeme mít další prostor k tomu, abychom hráče posunuli tak, aby se přiblížili co nejvíc k možnosti nastupovat za A-tým.